Hirdetés
- PlayStation 5
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- World of Warships
- War Thunder - MMO Combat Game
- Le Mans Ultimate
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali játékos kérdések órája
-
GAMEPOD.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
unravel
őstag
Viszlát HelloData Start! -> Hello Vodafone!
¯\_(ツ)_/¯
-
4Grider
nagyúr
válasz domper2015 #96104 üzenetére
Igaz, én is használtam. Ráadásul ott időnként adnak 50-500 MB közötti adatfalatokat a Jódolgok menüben.
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Az új Yettel TV képes felvételre az m4Sport csatornán?
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
zseko
veterán
válasz EA's hit #96068 üzenetére
+sfdrakex, tomp
én pont számlazárás napján mentem be, SIM csere is volt (biztos ami biztos, vágott kártyám volt), mire áttöltött mindet a régi telefonomról és beállítottam a nagyját délután, az appban is az új csomagomat mutatta.
Azért voltam kíváncsi, mert ennek fényében vicces volt, hogy másnap felhívtak pont abból a Yettel üzletből ahol bent voltam csomagot váltani és új telefont venni, hogy
'Látják nemsokára le fog járni a csomagom, ráérek-e, megbeszélni a váltást, és esetleg nem-e akarok új telefont (is) venni'.
Tsókolom, tegnap voltam bent pont nálatok ez ügyben, és megcsináltuk
'Jah, ezt még nem látja a rendszerben.'Ezért érdekelt.
HR24.hu
-
MODERÁTOR
-
Katicza
tag
Erről az inflációkövető emelésről eddig én semmiféle konkrét információt nem kaptam. Dolgozói flottás telefonom van, ami novemberben lett megújítva, és decemberben lett kihírdetve. Én is akkor ujítottam meg, egy korlátlan netes változatra. Azt írja az oldal, céges esetben email-es tájékoztatás lesz. De sem a cég (érdeklődtem) sem én semmiféle értesítést mind a mai napig nem kaptak. A másik az pedig az Otthon Net és a Yettel tv. Azt február 20-án kötöttem, de arra is azt írja az oldal, hogy sms-ben értesítenek a változásokról. De semmi. Se az alkalmazásban, se az oldalon belépve, se sms, se email. Lehet, hogy akkor semmiféle változás nem lesz az esetemben?
-
EA's hit
őstag
válasz Katicza #96115 üzenetére
Az Otthonnet és a Yettel TV ára nem fog változni, legalábbis az idei emelés során biztosan nem. A dolgozói/flottás csomagok emelése azt hiszem áprilisban lesz, szóval később, mint a mostani kör, de ott nem minden tarifa érintett. Ha nem kapsz értesítést emelésről, akkor nem lesz emelés.
-
Katicza
tag
Lassan de biztosan alakul ez a sebesség dolog. A környéken március végéig lesz karbantartás/fejlesztési munka a táblázatuk szerint, mindenesetre a munkálatok előtti sebességek visszatértek:
A 4G egészen jó így 177Mbps-on és az 5G is már 200 felett stabilizálódik. Szerintem nyáron már átköthetem az otthonnetet pro csomagra
-
4Grider
nagyúr
válasz martonl #96118 üzenetére
Nagyon hajnalban derül ki, mit tud a hálózat, szóval elég ideális a méréshez. Este 6-8 között már elég sokan lógnak rajta, de mivel nem tudhatod épp mennyien és mennyire használják a hálózatot, így magára a hálózatra nézve olyankor csak téves következtetést vonhatsz le...
-
-
Katicza
tag
válasz 4Grider #96122 üzenetére
Akkor a te hozzáállásod szerint teljesen felesleges a fórum ez a topic is, hiszen mindenkinek más és más a véleménye, mások a tapasztalatai és nem érdekel senkit a másik véleménye, tök feleslegesen ír bárki bármit. Igazi korrekt hozáállás. Én megosztom a tapasztalataimat és igyekszem párbeszédet folytatni másokkal, akik hozzám hasonlóan megosztják a tapasztalataikat. Nem érzem senki megosztását, senki véleményét tök feleslegesnek. Amennyiben téged nem érdekel valakinek a bejegyzése, ami szíved joga, akkor nem kell reagálni. Ennyire egyszerű. A fórumon és ebben a topicban is van bőven hely, sokminden elfér. Egy hozzászólást sem degradálnék le, csak mert engem nem érdekel vagy nem tetszik.
-
zseko
veterán
Nálam nagyszerű 9/11 Mbps értékeket hoz éppen. 2017-ben még a 140Mbps is megvolt bármikor is mértem, azóta folyamatosan romlik. Időnként azért még felmegy 50Mbps környékére, attól feljebb bár előfordul, de egyre ritkábban látom.
És nem értették az üzletben, hogy miért nem akarok váltani a (papíron) 150Mbps-es otthonnetre a meglévő, stabil, 1000/1000-es vezetékes netről, 'hiszen ugyanannyiba kerül'...
HR24.hu
-
aprokaroka87
nagyúr
Itt ha esetleg több cellát fejlesztenek egy adott városban akkor az összes rajta van?
Csak mert a cellmapper lát B1 és B8 cellákat is.Egy másik helyen a városban elvileg mostanában zajlik a fejlesztés, de az meg elvileg nem tartozik ahhoz a cellához amit érint.
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #96125 üzenetére
Mindenképpen több cellát fejlesztenek, amikor egy bázisállomáson dolgoznak.
A B28 tutira felkerül, többnyire a B1 is. A B8 ritkábban, a B7 még ritkábban. A B3 fixen marad az új rru-kon. -
zseko
veterán
válasz Katicza #96123 üzenetére
Annyiban igaza van hogy ez nem sokat jelent a legtöbb user számára, maximum nálad, az éppen adott időpontban érvényes a mért érték. Lásd pont az előző hozzászólásomat, hogy nálam mennyivel megy az LTE.
Nem felesleges a hozzászólásod, csak semmit nem számít például az én környékemre, sebességemre nézve. Legfeljebb annyit, hogy ha odamennék arra a környékre ahol te vagy, akkor nekem is annyi lenne.HR24.hu
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #96128 üzenetére
Felénk a bázisállomásokat nevezik meg. Ha egy város van csak megnevezve fejlesztési helyszínként, az persze lehet több bázisállomás is, már ha belefér nekik. Ha nem, majd később visszatérnek egy újabbat megmászni.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Katicza #96121 üzenetére
Nálam megy. 1,5Gbit/150mbitet az 5G, hívtak is a Yetteltöl, hogy váltsak Otthon net Prora, próbálta bizonygatni, hogy jobb mint a gigabites optika. Panel övezet, sok ezer emberrel, ha csak 50-100nak adnak Otthon net Prot, sehol nem lesz a sebesség, mellettük még mobilról is nyomják páran százan/ezren.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Katicza
tag
válasz sfdrakex #96131 üzenetére
Hívhatnának. Nekem a kábeles nem opció, megfelel az otthonnet. Számomra nem kell gigabites csúcs, hanem annyi, hogy minimum legyen stabilan legalább 200 - 300 körül. Az elegendő mindenre. És a pro az esetemben 1000Ft plusz lenne, örömmel mennék aláírni csak hívjanak.
-
4Grider
nagyúr
válasz sfdrakex #96131 üzenetére
Felénk (XXII. kerület) nem is nagyon hozzák be a panelek tetejére az AAU-kat, csak a 4G-t fejlesztették. Panelek között családi házas övezetekben, ipari parkokban meg szinte már mindenütt ott az 5G. Pedig azt gondolná az ember, hogy 3500 MHz-en ezt a jó széles blokkot nehéz letérdeltetni, de ezek szerint nem cél néhány ezer panellakó előfizetését, majd ezt követő haragját magukra zúdítani. (Tudom, tudom, másutt meg lakótelepeken kezdték.)
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Katicza #96132 üzenetére
Csak szerintem ha a környékeden sokan hasonlóan gondolkoznak, akkor nem lesz az olyan stabil. Otthonra, ha elérhető a vezetékes jobb opció. Bejön egy kábel a házba, egy jó routert rádobsz, és nem kell kábelerdő a lakásba.
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #96134 üzenetére
Akkor azt a kettőt modernizálják.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz sfdrakex #96137 üzenetére
Igen, bár arra kevés az esély szerintem hogy mondjuk 100 ember egyszerre terhelje le az adott hálózatot nagyon.
Gondolom nagyon sokk függ attól is hogy mennyire sikerül jól optimalizált hálózatot csinálni.
De hosszabb távon az 5G-től sem kell majd csodát várni, jó lesz ha nagyobb terhelés esetén meg lesz a 100 mbit/sec. -
psion2101
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne a tv-vel kapcsolatban,hogy nem tudom kikapcsolni a feliratot az rtl-n.A tv 2 nél ki kapcsolom,de ha csatornát váltok és vissza kapcsolok akkor újra van felirat.Van erre egy végleges megoldás vagy ez még azért problémás,mert még új és tele van buggal?
Vannak más gondok is vele,de egyenlőre erre szeretnék megoldást találni.Bár igy 5 nap használat után úgy látom van benne potenciál -
sfdrakex
nagyúr
válasz aprokaroka87 #96139 üzenetére
Mi 5 fős család vagyunk, 18,16,7 éves gyerekekkel, 4 laptop, 5 telefon, 3 tv, 2 xbox. Streaming, online játék szinte mindig megy, torrentezni ritkán szoktunk, de komolyabb játékok letöltése rendszeres. A mi társasházunkban 60 lakás van, és van még sok 5-7-10 emeletes a környéken. Szerintem ilyen helyen könnyen összejöhet pár komolyabb felhasználó.
-
4Grider
nagyúr
válasz sfdrakex #96137 üzenetére
Mivel a mobilnet is osztott erőforrás, ezért az egy bázisra beérkező sávszélesség lesz a fő határ. Ha ez egyszerre 5000 előfizetőre kell hogy szétosztódjon, akkor már az optikai betáp is szűkké válhat, akárhogyan is optimalizálsz. Ha pedig nincs optika, csak mikró, akkor pedig főleg. Új optikai betápos bázisállomás létesítése meg nem két fillér, szóval ami eldugulhat, az idővel el is dugul...
-
sfdrakex
nagyúr
válasz aprokaroka87 #96142 üzenetére
Nyilván nem egyszerre megy mindenkinél minden, de hétvége, és hétköznap esték lehetnek gázosak.
-
-
4Grider
nagyúr
válasz csernak75 #96145 üzenetére
Az, hogy wifi5-ön mit mérsz, az egy dolog, mert a wifi nem feltétlenül/mindig adja át neked a teljes elérhető sebességet.
Az meg egy másik, hogy egy adott helyen beüzemelnek-e aau-t vagy nem. Szerintem mostanában leginkább attól függ, hogy lakik-e/telke van-e ott valami fontos embernek. -
martonl
senior tag
válasz Katicza #96121 üzenetére
Vasárnap még 9 körül se hinném, hogy mindenki a netre cuppan.
De egyébként sem lehet még annyira terhelt arrafelé a hálózat. Az egy dolog, hogy neked nem jó a kábeles internet, addig örülj, amíg a többiek nem gondolkoznak így. Tévézni, böngészni stb. megfelelhet, észre se veszed, ha pár csomag kiesik.
Azonban otthoni felhasználásnál is elképzelhető olyan kritikus üzem, ami vezetékes internetet igényel. Az egyik ilyen a játék. A mobilnetnek nem csak sebessége van, hanem egyéb paraméterei, amik számodra nem érdekesek, de egy online játéknál már zavaró lehet. Ugyanez igaz online videokonferenciákra is. De én egy biztonsági kamerarendszer megfigyelését is csak az utolsó lehetőségként bíznám mobilinternetre lévén, hogy a rendszer egy 20 ezer forintos eszközzel ki is iktatható az internetről.
Régebben egy helyszíni tévéközvetítésnél is kimentek műholdas kocsival a helyszínre. Most meg mindenhol a mobilnetes szerencsétlenkedést látom. Igen, a műholdas is rádiós átvitel, de ég és föld a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Katicza
tag
válasz martonl #96147 üzenetére
Soha az életemben nem érdekelt a játék. A környék elég zsúfolt. Több egyetem, lakótelepes rész, rengeteg új építésű társasház. Klinikák stb. Nem egy ritkán lakott valami. Nekem elég ha két tablet, két laptop és tv felcsatlakozik, ha nagyritkán videót kell szerkesztenem és az elkészült anyagok (ami legrosszabb esetben akár 10-15Gb) fel tudjam tölteni, torrentezni nagyon ritkán szoktam. Neten youtube, zenék és olvasás ami megy. Nálam semmi extra nincs, csak a visszaesett és ingadozó sebességgel nem voltam kibékülve. Most, hogy az eredeti sebességek visszaálltak és a jövő héten várható még a környéken hálózatfejlesztés, bizakodóvá tett. Eddig kábelem volt. UPC/Vodafone amit alig vártam, hogy kiköthessek. Telekom van még amit sosem vállalnék. Kényelmi szempontból tökéletesen megfelel, és egy számlán minden szolgáltatás. Videókonferenciám sem volt soha, de a szomszéd gyerekek covid alatt az online oktatást lenyomták tableten mobilneten gond nélkül. A tv közvetítés meg legyen a smucig társaságok dolga, hogy nem műholdon továbbítanak. Szoktam találkozni közvetítőkocsikkal a belvárosban, azokon ott a tányér és használják is. De szokás egy személyautóval kivinni két három főt és azok tényleg a mobillal szerencsétlenkednek. Az számomra is borzasztó de nem az én dolgom. A yettelben még sok lehetőség van, és ha sikeres hálózatfejlesztést csinál akkor sok új szolgáltatást is bevezethet. Visszatérve a kábeles netre, nekem nagyon sok gondom volt vele, amikor volt. Mert sajnos rengeteg kimaradás volt az elmúlt években.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Katicza #96148 üzenetére
A mi telephelyeink 90%-án van optika vagy koax. Ahol nincs, ott használunk csak mobilnetet, egyébként mindenhol van, de csak a vezetékes net backup vonalaként vannak a több wan portos üzleti routerekbe bekötve 4G/5G routerek híd módban. Tatabányán vagyunk csak kénytelenek fő netként használni, mert ott adsl van még csak, szerencsére 5G-s mobilnet van. Közel 3 éve létezik az a telephelyünk mobilneten (ebből tavaly nyár óta van csak 5G), eddig 4-5 db több órás leállás volt. Ha ez nem gond és az sem, hogy esetleg időnként bemegy 100 Mbps alá a net, illetve ha havi TB-okat akarsz netezni és megkapod a qos-t, akkor használd egészséggel.
Mi egyébként a legjobban a Telekom optikával vagyunk megelégedve (természetesen saját, üzleti routerekkel használva), mert iszonyat ritkán mérek 900/900 Mbps alatt (már ahol van belőle).
Mi nem használunk otthonnet csomagokat, mert a korlátlan flottás adatkártyák nekünk jobban megfelelnek fixen havi 5250 Ft-ért. Nyilván különbözőek vagyunk, mások az igényeink. Tatabányán folyamatban van a Telekom optika kiépítése, mi már nagyon várjuk rá az áttérést yeti 5G-ről... -
Katicza
tag
válasz 4Grider #96149 üzenetére
Így igaz, mások a tapasztalatok, az igények. 194 lakás van a házban és a legtöbb panasz a telekomra van, de a vodafone is kap rendesen. Annyi kimaradás, szolgáltatás szünetelés amit az elmúlt időszakban tapasztaltam, egy életre is elég. Volt, hogy fél hétvégén semmi nem jött a vodán, de volt több napos kimaradás hétközben is. Még egy apró bocsi sem volt. Az, ha 100 alatt van, nem tetszik, de mivel a tv is 10-20Mbps-tól akadásmentesen tudja a dolgát nem számít, de az elmúlt babrálós időszakot leszámítva nem emlékszem 100 alattira. TB-okat nem nagyon netezek, most néztem a router statisztikát 387Gb 18 napra. Lesz maximum 5-600Gb számlazárásra úgy, hogy ebben több speedtest is van, ami ugye nem lesz mindig így. A mobilomon is 114Gb-nál tartok az sem lesz több 150-nél. Szóval ha odateszem magam, akkor talán el lehet érni havi szinten a 800Gb-os adatforgalmat. Azt is két eszközön, két sim kártyára. Ez miatt sem aggódom. Tőlem pár száz méterre a körút. Azon belül 1200-1700-akat mértek többen. Mi a belváros szélén vagyunk és a klinikák plusz a közszolgálati egyetem miatt nyomatják, hogy legyen mielőbb itt is 5G. De engem akkor is csak annyi érdekel, hogy legyen folyamatosan net kapcsolatom és legyen egy számomra megfelelő szinten. Ami az esetemben 200 felett már bármi lehet. Én régóta vadásztam erre a lehetőségre, megvan és tökéletes. A tv is sokkal jobb mint a vodáé.
Új hozzászólás Aktív témák
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest