Új hozzászólás Aktív témák

  • StSanya

    őstag

    válasz Vereor #49053 üzenetére

    3. Tulajdonképp mi a különbség a Green-Red-Purple-AV négyes között? Mindegyik IntelliPoweres, a csatolófelület és a cache is megegyezik, egyedül a Red ciklusa van duplájára, 600.000-re hitelesítve. De minden kb. tök ugyanaz... Akkor mi számít, csak az ár és a garancia? Mert abban sincs akkora különbség...

    Röviden, leegyszerűsítve:

    Green - Olcsó tárolásra, energiatakarékosságra kihegyezve, kis teljesítmény. Én _CSAK_ külső HDD-nek, adatmentésre, adatmozgatásra (amit időnként kapcsolunk csak be) venném meg (más fórumozók még erre sem... :D ) gépbe, állandó üzemre _NEM_.

    Red - NAS-ba szánt, azaz 24 órás üzem, a hét 7 napján, de jó másodlagos, adattároló HDD-nek is gépbe, SSD vagy gyors HDD mellé. Rendszer ne róla fusson, ahhoz lassú. Kis fogyasztás, halk, hűvös, 3 év gari.

    Purple és AV: Mindkettő videó stream rögzítésre való, a Purple talán újabb széria okán jobb, gyorsabb, s kevésbé melegedik is. Az AV-t nem venném adattárolásra, mivel a specifikációja szerint kisebb a belső hibajavítása. Ez videójel rögzítésénél nem probléma, hiszen azok formátumfüggően, de eleve tartalmaznak ilyet, tehát túlélik a kisebb bit hibákat. Viszont adatoknál ez nem jó.

    Az IntelliPower az csak azt jelenti, hogy a gyártó eldönti, mennyivel forogjanak a korongok, ez típus, firmware függvényében kb. 5000 - 5400 RPM közé tehető, fixen. Tehát nem változtatható.

    A Red-nek vélelmezhetően jobb a parkoló mechanikája, a többinél ez nem volt szempont. Green-nél az olcsósága miatt, Purple és az AV pedig arra van tervezve, hogy folyamatosan írja/olvassa a korongot, s nem pihen, azaz nem kell parkolgatni a fejet.

    A kisebb-nagyobb alkatrész különbségek mellett ezek a HDD-k tehát a belső programjuk, a firmware-kben is eltérnek.

    Tehát az számít, Te mire szánod a HDD-t. Ha ez megvan, akkor lehet eldönteni, neked melyik javasolt. :K

    [ Szerkesztve ]

    "Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."

Új hozzászólás Aktív témák