Új hozzászólás Aktív témák

  • Vereor

    csendes tag

    Sziasztok!

    Az egyik fő kérdésem az lenne, hogy van-e értelme a WD-nél a különféle feladatokra fejlesztett HDD-knek (Green, Red, Purple, AV)? (A Blue nekem kicsi, a Black és a Re pedig túl sok pénz, ezért ezeket kihagyom.)

    Ugyanis szeretnék venni egyet, elsősorban adattárolásra (képek, zenék, filmek). Viszont: ezek egyrészt lennének torrent miatt seedben is olykor, tehát ilyenkor gondolom folyton hozzá kell férnie a darabkákhoz, ergo használatban lenne, másrészt erre menteném a saját zenei felvételeket is, amiket ugye szintén használnék szerkesztéskor. Tehát nem tudom, hogy az adattárolás, úgymint "csak akkor kell használni a lemezt, amikor ezekhez hozzáférek", mennyire állna meg a lábán.

    Mindezt azért írom/kérdezem, mert kapacitásban 2, vagy - ha megéri, és nem sokkal több - 3 terásra gondoltam, árban pedig 30, esetleg 35e körül, viszont a WD honlapon a specifikációkat összehasonlítva alig van különbség. Pl. fogyasztásban, élettartamban, zajszintben is gyakorlatilag megegyezik a Green, a Purple és az AV. Akkor minek az egész? Csak parasztvakítás? Pl.:
    1. Az AV elvileg audiovideós dolgokhoz van fejlesztve, ami nekem a hangcuccok miatt talán jól jönne, de a gyártói specifikációk alapján semmivel nem halkabb a többinél + az élettartam ugyanúgy 300.000 ciklus, mint a Green és a Purple-nél.
    2. Pl. egy Rednek, ami eredetileg ugye NAS-okba van szánva, számít bármit, ha egy sima asztali PC-ben megy? Másképp működne egy NASban?
    3. Tulajdonképp mi a különbség a Green-Red-Purple-AV négyes között? Mindegyik IntelliPoweres, a csatolófelület és a cache is megegyezik, egyedül a Red ciklusa van duplájára, 600.000-re hitelesítve. De minden kb. tök ugyanaz... Akkor mi számít, csak az ár és a garancia? Mert abban sincs akkora különbség...

    Egyébként a Greent csak az összehasonlítás miatt kérdezem, mert egy korábbi másfél terásom halálra parkolta magát, és hacsak nem jobb valamilyen új széria, akkor azt nem szívesen vennék.

    Hasonló árban, vagy inkább kevesebbért van Seagate vagy Toshiba is, de azokat végképp nem ismerem, nyilván a garanciák is változnak árral és gyártóval.

    Szóval tudnátok valami mankót adni?
    Köszi előre is!

    (Más: ha a boltban a kezembe adnak egy HDD-t, honnét tudhatom, hogy az egy régi, vagy már egy új széria része? Modellszám?)

Új hozzászólás Aktív témák