Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tails111
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #33624 üzenetére
Szia
Az elírásért bocsi gondolom ettől még érthető maradt. Nem favorizálom az ADATA meghajtókat, csak így sikerült. Én csak annyit írtam ezeket használom és elégedett vagyok velük. Még csak nem is ajánlottam őket.
Az ár is fontos volt. Az SP920 nagyon tetszik egy Dell E6510 ben dolgozik, laptopba nagyon tudom ajánlani.
A SP550 bevallom azért vettem mert a nem ajánlott kategóriába került, Igaz azért mert még nincs tapasztalat vele. ADATA Toolbox -al megnézem neked még ma délelőtt remélem támogatja jelenleg gépen kívül van de asztali gépre fel tudom dugni.[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #34035 üzenetére
Hoppá a lemaradt. 250GB-os
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Tomi13
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #34462 üzenetére
Köszönöm a választ, az aqua oldalán 3 év garit írnak az ADATA-hoz.
-
Bodor
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #34512 üzenetére
Köszi, javítom!
-
elfelejtette
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #34732 üzenetére
"A fellelhető különféle egyszerű tesztek és adatok alapján valahol 2-3000 között vagy környékén lehet ez az érték"
PH! Samsung 850EVO teszt
"Példának okáért a tavaly bemutatott első generációs, 24 réteget magában foglaló, 128 gigabites MLC 3D V-NAND lapka 35 000 programozási ciklust képes elviselni."
PH! Samsung 850 Pro teszt."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Bodor
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #34732 üzenetére
Hát bizony. Én is azért kérdeztem rá, mert ilyen számokat én sehol sem olvastam még.
-
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #34736 üzenetére
Azért megkerestem, jól rémlett a dolog.
Samsung V-NAND technology | Samsung 850 Pro 1TB EnduranceTermészetesen a 7PB írás az brutális/tekintélyt parancsoló teljesítmény, de 35K P/E-től azért igen messze van, mindössze 7K (35K-val számolva 35PB írást kellett volna akkor elviselnie)
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Walter_White
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #34754 üzenetére
azért az nagyon durva hogy mind a 2 meghajtó Pendrive szintü... Windows telepítés is bűn lassu, utána meg azok a mikroakadások, mikrofagyások, egyáltalán nem pörgős, mint mondjuk a FUry... ezek gondolkodnak, lustálkodnak, egyszer pörögnek, utána meg mintha elfogyna belőlük az erő, várni kell hogy betöltse azt amire rákattintok, pedig egy alap müvelet lenne... huh ezek most nagyon rossz vételek.
ezt a két tipust kerülni kell.... SSDSC2BW240H601, SSDSC2BW120H601
[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #34850 üzenetére
Hol tesztelték az 1tb -s intelt?
-
kano
nagyúr
1. Igazad van, bocsánat elírtam.
2. Én azt athomi #3840-jére írtam, abban pedig Samu 850 EVO-ról és az Intelről kérdezett. Annál azért jobb elvileg az Intel, már az MLC miatt is. Mondjuk gyorsaságra nem biztos.De köszi a kiigazítást. Én annyira nem vagyok profi a témában.
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Tomy Yayo
senior tag
Bocsant, termeszetesen Evora gondoltam, nem pro-ra, hiszen irtam, hogy fajlagosan nincs nagy arkulonbseg az intel 535-el. A pro meg azert joval dragabb. Tehat a 150TBW limites, 5eves garis samsung 850 evo 500gb vs. Intel 535 480gb a meccs. Igy akkor inkabb intel legyen? Hamarabb erem el hetkoznapi hasznalattal a 150tbw-t, mint mondjuk az 1-es mwi-t?
Régi megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Tomy Yayo
-
zzola
titán
válasz Fire/SOUL/CD #35247 üzenetére
Ebben az esetben számla és bolti garancia van...meg gyártói garancia is.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz Fire/SOUL/CD #35249 üzenetére
"A fogyasztó jogosult a gyári (az adott márka fejlécével ellátott) jótállási jeggyel vásárolt terméket garanciális ügyintézését is a PCland Online Kft. bevonásával intézni, ez azonban várhatóan hosszabb időt vesz igénybe, mintha a fogyasztó közvetlenül a gyártó garanciális csatornáit veszi igénybe."
Ha "gyári" jegyet adnak, akkor a fenti idézet a mérvadó, ha pedig sajátot adnak, akkor a boltnak kell mindent intéznie...
Értem, amit mondasz, majd holnap kiderül...
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz Fire/SOUL/CD #35251 üzenetére
Értem, köszi!
-
Mi a Manó?!
tag
válasz Fire/SOUL/CD #37459 üzenetére
Köszönöm
-
Szabikaa20
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #50749 üzenetére
Tudom azért van kérdőjel a végén..
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
dabadab
titán
-
dabadab
titán
válasz Fire/SOUL/CD #60379 üzenetére
"Gyári szoftvert linkeld hozzá.... (olyat, mint a Magician a Samu-hoz)"
Minek? Miért?
"Ha nem tudsz, linkeld a firmware-ket (pontosan ahhoz a típushoz, amit Laraxior korábban linkelt) és azt is, hogy hogyan lehet felpakolni."
Minek? Miért?
"Ha bexarik, hova kell küldeni gariba, hogyan és mennyiért?"
Amazon, a világ kb. legjobb ügyfélszolgálatával meg panaszügyintézésével.
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz Fire/SOUL/CD #60381 üzenetére
"Nem árt, ha van support"
A Magician nem support, hanem olyan paramétereket lehet vele piszkálni, amiről az átlaguser azt se tudja, hogy micsoda, de a többiek nagy részének se kell igazán soha hozzányúlnia.
"Ha bugos a FW, akkor nem árt frissíteni..."
Kb. soha senki nem frissít SSD-n firmware-t, nem is szokott rá szükség lenni.
Ezzel együtt természetesen ott a WD-nél az SSD Dashboard, amivel az ilyesmit meg lehet csinálni, szóval erősen látszik, hogy nem igazán tudod, hogy miről beszélsz."Amazon-nak sem ingyen küldöd vissza(ezt annyiszor hallottam már, de amúgy nem igaz)"
De igaz. Szerintem így kb. félezer rendelés után valamivel több tapasztalatom van velük, mint neked, nem a semmire mondtam, hogy tényleg nagyon jó az ügyfélszolgálatuk. Ha valami baj van, akkor szólsz nekik, küldik a postázós matricát, feladod és már jön is vissza az ára vagy a csere vagy amit akarsz.
"magyar webshop"
Oké, ez itt fordult teljesen kutyakomédiába
Tudsz olyan magyar webshopot mutatni, ami nem megelőzi, nem egy szinten van, de legalább nincs fényévnyi távolságra lemaradva az Amazon panaszügyintézésétől?
DRM is theft
-
Frawly
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #60377 üzenetére
Pedig ezzel a WD Blue-val nincs probléma, van rá support is, meg gyári szoftver WD SSD Toolbox vagy Dashboard vagy mi a neve. Valóban nem Amazonon kéne venni, de aki külföldön él, annak sokszor más opciója nincs, hiába nem jár hozzá rendes garipapír, külföldön máshogy működnek a dolgok, mint magyarban, nem annyira jótállásorintáltak, mint mi magyarok.
Jó, jó, jó a Samsung, de drága, és van, amikor kisebb keretbe kell beleférni.
Azzal viszont egyetértek, hogy aki M.o.-n él, az ne vegyen külföldi online oldalon, vegye egy rendes magyar boltban, vagy rendelje magyar webshopból, mindegy, csak olyan helyről, ahol megadják ár a 3-5 év garit. Inkább legyen pár ezressel drágább, de ha baj van vele, akkor lehessen cseréltetni. Ha meg gariidőn kívül megy tönkre, akkor meg nem érdekes, addigra kiszolgálja az árát.
-
dabadab
titán
válasz Fire/SOUL/CD #60474 üzenetére
Tök jó, hogy ilyen magas lóról osztod azt észt, gondolom érvek hirtelen nem voltak, azok azért maradtak ki.
DRM is theft
-
Frawly
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #60530 üzenetére
A kérdező az 5.60-as HD Sentinellel nézi, és a HDS az 5.50-es verziótól kezdve ismeri az Adata SU650-et. Az SU650 tényleg hibás széria, sok hullik belőle, nem hihetetlen, hogy most az egyszer a HDS nem téved.
-
DravenMoral
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #77091 üzenetére
Aqua-tól rendeltem végül 990 Pro-t, próbáltam lefrissíteni a firmware-t de nem kellett.
Egyből írta, hogy a legfrissebb van fent.
Szerintem már kiküszöbölték a problémát szinte mindenhol, bár érdemes rácsekkolni. -
Ribi
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #77102 üzenetére
"980/990 Pro írásterhelése pontosan annyi, mint a 970 EVO Plus-é" ezt nem teljesen értem. Ez nem attól függ a user mennyit ír rá?
-
vbbb
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #77728 üzenetére
Oh köszike! Telón néztem rá az ASRock oldalára és nem találtam ezt a listát! Így már egyértelműbb! Köszi!
-
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #77771 üzenetére
Minden Samsungnál ezzel kéne kezdeni.
Mert konkrétan többször sikerült elbaszni az fw-t az elmúlt években, mint nem elbaszni.
Ez innentől már szimpla statisztika.
De a matek részében segítek ha van rá igény.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
SunMount3r
nagyúr
A 980-nál is volt valami gond? Én nem emlékszem, hogy itt valaha is írták volna...
-
HARDVERAPRÓD
Csak arra reflektáltam, hogy: “Manapság samsung-nál már mindegyik típus esetén érdemes ezzel kezdeni a használatbavételt”
Ez így nem igaz, vannak típusok a samsungnál is amiknél meg kell nézni, hogy mivel jött ki, és ha nem a javítottal, akkor kell. Ez így helyes, nincs tévedés szerintem.
Én is megnézem mindig mi mivel jött ki, de ez nem egyenlő azzal amit írt.
Ja és 980-nál nem tudok gondról, ami szintén nem jekenti azt, hogy nem is volt.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Fire/SOUL/CD #77777 üzenetére
És nem minden típus.. a hangsúly ezen van!
-
nagyúr
már frissítem is a FW-t, ha szükséges
Honnan tudod, hogy szükséges? Nekem elég sok Samsung SSD-m volt/van, de sose tudtam, hogy szükséges lenne fw-t frissíteni. Amik vannak, tökéletesen működnek, időközben adtak is ki rájuk fw-t...és? Ebben az esetben az alapelv, hogy ami működik, azt ne akarjuk megjavítani. De persze mindenki azt csinál, amit akar, én csak arra reflektáltam, amit fórumtárs sugallt, hogy minden Samsung SSD-nél azonnal fw-t kell frissíteni. Ez nem igaz. De én ki is szálltam ebből...
Gondolom ha PM883-ad lenne, annak is nekiugranál, ha megtalálnád a Cisco oldalán az új firmware-t...arról egy blogot remélem csinálsz majd.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
pluto1969
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #77770 üzenetére
Nem fogytak ki belőle, csak felvitték vissza az árát.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #77777 üzenetére
És mikori gyártási dátumtól kezdve volt már jó? (Vagy a FW verziót kell nézni a dobozon, vagy mit?)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Seagate ST10000VE0008-2P SATA3 10TB
- HGST HUH721010AL SATA3 10TB
- Hibátlan - WD WESTERN DIGITAL Black 2TB WD2003FZEX 3.5" SATA 7200rpm 64MB HDD merevlemez 100/100%
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 860 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest