Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Wolfskin #76014 üzenetére

    Ez sokat változott, haver gépére is tettem már linuxot, átlátható, kezelhető, de teljesen átállni... Hm. Az nem egy oprendszer, az egy életmód. Olyan mint vegetáriánusnak lenni.

    10 éve kb olyan volt, de ma már...családon belül több laptopot adtam már oda 50+-os hölgynek és férjének is, feltettem rá a Linux Mint Cinnamont és használják home userként mindenre, annyi változás van Windowshoz képest náluk, hogy félévente rájukszólok, hogy csináljunk egy update&& upgrade-et a rendszeren. Semmi kérdés nincs, kb ennyire lett már felhasználóbarát a desktop Linux, nyilván van Linuxban is olyan, amihez azért érteni kell, de az más géposztály. (10 éve Linuxonly vagyok, de jó pár disztró nekem is komoly fejvakarást okozna...) Office meg PS nyilván nincs Linuxra, max többtucat alternatíva, de ez ugye megszokás kérdése....

    Ha mindenképpen NVMe SSD-t akarsz a gépbe, Samsung 980 1TB szerintem a bestbuy átlag felhasználásra, nem melegszik és csak a totál nokedlik emlegetik, hogy nincs benne DRAM cache, mert ennél éppen nagyon tökéletes a HMB megoldás, de minden szempontból jól optimalizált ez a modell. Nemrég vettem egyet desktopba kb kíváncsiságból, 42-45 celsiusnál nem melegedett jobban bazi nagy VGA alá szorítva sem! Annyira jónak tartom, hogy mikor itt valaki linkelte amazon.de akcióban, vettem még egyet! ;) Ezúton is köszi annak, aki linkelte! :R (tartaléknak vettem, ha a Dell Latitude 7400-ban cserélni kéne)

    Pl egy Silicon Power (az jó?), 512mb 9900 brutto, az nem is rossz ár. Egy próbát megér.

    Egy próbát mindenképpen...de nem használatra vennél SSD-t? :D

    HDS:
    működés 3 év 96 nap
    hátralévő 583 nap
    írt adat: 24.77TB
    SSDLifePro:
    Work time: 28602 h
    Estimeted life: 5Y 6M (2028 dec.)

    Ezek totál értelmetlen tippelések. :N

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák