Új hozzászólás Aktív témák

  • Bodor

    veterán

    válasz vati182 #1969 üzenetére

    Játékokhoz nem értek, mert nem játszom, de az az általános tapasztalat, hogy csak a pályabetöltések lesznek gyorsabbak, ha a játék az SSD-re van telepítve.

    Nem tudom, hogy az említett játékok mennyi helyet foglalnak, de szerintem elég lesz a 120 GB-os SSD.
    Nekem sem sikerült kiderítenem, hogy SATA2-es vagy 3-as csatoló van az alaplapon, de nem is számít igazán. Nem tudom mekkora merevlemezzel rendelkezik a laptopod, de érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy az optikai meghajtó helyére beszerelve meghagyni háttértárnak, sokan csinálják ezt így laptop esetében, abban az esetekben, ha nem sűrűn van használva az optikai rész, és persze így kényelmesebb is mozgatni, hogy nem kell mellé külső háttértár. Az biztos, hogy a benne lévő szabvány 9 mm-es HDD helyére passzolnak a 2.5-es SSD-k.
    Mindent összevéve azt gondolom, hogy a Te esetedben is helytálló , hogy az ajánlott SSD-k bármelyike remekül fog teljesíteni. Valahogy azt azért ki kellene deríteni, hogy ha az alaplapod SATA3-as csatolóval rendelkezik, akkor az milyen vezérlős, mert ha Marvell vezérlőjű, akkor Sandforce vezérlős SSD-t nem szabad hozzá választani. Hogy melyik ilyen SSD, arról tájékozódhatsz az egyes hozzászólás táblázatában.
    Üdv

Új hozzászólás Aktív témák