Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz balpis #3991 üzenetére

    Köszönöm az összefoglalót. :R

    Z67 lapba is K-s procit érdemes venni, vagy ott gond nélkül megy a tuning szorzóállítás nélkül is?
    --Visszafelé--
    Érdemes K procit venni még Z67 lapba is, ha szeretném rendesen meghúzni?
    __Mj.: Inkább a csend miatt van radiátor, de ha már bírja akkor miért ne húzzam a hideg procit...? Néha jól jöhet ma is, illetve mint látszik, nem cserélgetem a cuccot minden évben...

    Felhasználás (ami teljesítményigényes):

    Játék 1080p-n (plazmatv, úgyhogy nem lesz nagyobb felbontás pár évig, viszont szeretem a stabil 60fps-t, mert PDP-n rögtön érzem ha leesik akár 45-re).
    Ilyesmiket tolok, hogy Mass Effect, Dragon Age sorozat, most Skyrim (utóbbi nagyon CPU éhes - bár optimalizálatlan, de ilyen...).

    Egyetemi házik (és hamarosan diplomamunka) szintjén AutoCAD Civil3D 64-bit, ami rengeteg RAM-ot tud enni és gigákat swapolni, ezért tervezek egy 60Gb-os Force GT SSD-t rendszervinyónak. (Mondjuk ha gyors a swap SSD-n, akkor egyelőre biztos elég a 8Gb, csak vonzóan nagyon olcsó most a RAM.)

    USB3 nem kell (se eSATA, firewire vagy hasonlók), az SSD miatt viszont gyors SATA3 vezérlő kéne (itt van már intel sata3, vagy csak sandyE óta?).

    Játékok és C3D se nagyon használ se 4 magos se SSE2-től jobbat.
    Ilyenkor számít valamit a 8 szál vagy a több cache a 2600-as i7-ben? (11k-val drágábban találtam az aprón használt 2600K-t, mint 2500K-t, amiből csak újat láttam.)
    Illetve ha felteszem 2-3 évig marad a proci, addig hasznos lehet még a HT?

    Most marad a HD5850, de szerintem még idén cserélem, ha javulnak a HD7 árak.

    Az integrált GPU tényleg nem kár tartaléknak, de ez nem szempont.

    A 774 furat kényelmesnek hangzik, bár az Asrock felé van egy kis negatív benyomásom. De az ASUS túlárazott, a Giga pedig nem EFI-zik, úgyhogy végülis...

    Z64-nél érdekes, hogy 2Tb felett is enged RAID-ozni, bár az nem egyértelmű, hogy ez /lemez vagy /tömb. A tömbmérettel könnyen mennék 2Tb fölé (2x1 van legalább egy éve), de a 2Tb/lemez nem nagy limit, ha a tömb lehet 4Tb...

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák