Új hozzászólás Aktív témák

  • bluyoo

    nagyúr

    válasz kromatika #54949 üzenetére

    Szívesen!
    Ha a chipset-et nem vesszük a Fatal1ty szerintem "jobb lap" lenne. Viszont "K"-s CPU alá Z87-es chipset , ugye a tuning miatt. Bár az említett H87-es lap is képes , vagy képes volt a "K"-s CPU-k tuningjára (jelenleg nem tudom hogy áll a dolog). De szerintem egy tuning nélküli Haswell I5 is elég szinte minden felhasználás mellé.

    (#54948) Kreash
    Szia!
    Hát szerintem nem nagyon létezik olyan! :DDD Legalábbis az új chipset-ekkel biztos nem.
    Talán a Gigabyte GA-78LMT-USB3 (rev. 5.0) ami ugyan nem 900-as sorozatú lap de mATX amin a tápkör hűtést is kapott és legalább még kapható. Viszont még nem UEFI-s lap.
    A mITX meg aztán egyáltalán nincs. FM2+ foglalattal még akad egy kettő de ez a méret inkább az Intel asztala. Milyen CPU alá lenne? Mekkora a kereted?

    (#54947) nzozz
    Szia!
    Ugyancsak nem nagyon van 15-ért normális lap. Még FM2+ foglalattal is a lapok alja. AM3+ foglalattal talán a fent említett Gigabyte GA-78LMT-USB3 (rev. 5.0) ami ugyan nem 900-as sorozatú lap de mATX amin a tápkör hűtést is kapott és legalább még kapható. Viszont még nem UEFI-s lap.
    Milyen CPU/APU alá lenne?

    (#54950) Pete55555
    Szia!
    A Z77,Z75,Z68,P67-es lapokkal lehet tuningolni ugye a "K"-s CPU-kat (szorzózármentes). A szorzózáras Sandy és Ivy Bridge I5 és I7 -es CPU-kat pedig korlátozottan.
    A többi chipset-el meg egyszerűen nem lehet. Vagyis talán a BCLK-t tudod emelni de az nem számottevő.
    "A BCLK emelése + 3-4% talán de az nem garantált és nem is annyira ajánlott mivel az egész rendszeredre kihat, nő a SATA,PCI-E, stb... interfész órajele többek között a RAM-é is.."

    A lila mező csak a "Z"-s lapokkal a zöld mező már a "H"-s, "B"-s lapokkal is elérhető.
    A Haswell esetén meg még tovább kurtították a dolgot [link]. A cikk szerint (is) az Intel mottója : "Azt kapod, amiért fizetsz."
    Végül is lassan kijelenthetjük hogy egyáltalán nem lehet a nem "K"-s CPU-kat túlhajtani.
    A Celeron , Pentium és I3 CPU-kat meg egyáltalán nem lehet/lehetett egyik esetben sem.

    [ Szerkesztve ]

    Bazinga!

Új hozzászólás Aktív témák