Új hozzászólás Aktív témák

  • Mercutio_

    félisten

    válasz iceman1988 #8367 üzenetére

    Bevallom őszintén, ezt a felhasználónevet ketten használjuk haverommal, ő ugye ilyen téren történő befektetéssel foglalkozik egy profi csapattal, elismert céggel, és Európa szerte ismert nagy-múltú mamuttal a háta mögött, én pénzügyi tanácsadó vagyok Európa legnagyobb független tanácsadó cégénél!

    Ugyanakkor ugye:
    Lánghegesztő és vágó készlet eladó..valamint reduktorok is eladók!

    Érzed az iróniát ;)

    Egyébként ha tényleg ilyen nagy, meg mammut, meg legnagyobb független cég, akkor én nem szégyellném leírni a nevét...

    Hangsúlyozom független cég, és semmilyen saját termékkel nem rendelkezünk, szóval nem tudok rásózni senkire semmit mert nincs, csak információt szolgáltatunk!
    És nyilván nem kaptok jutalékot egyik általatok ajánlott cégtől sem :DDD
    Mésrészt mivel ti csak tanácsot adtok, gondolom (anyagi) felelősséget sem vállaltok azok esetleges hibás volta miatti veszteség esetén.

    Az állami garancia bankbetétek esetén (adott összegig) nem kérdéses, még ha te próbálod elbagatellizálni is, az árfolyam veszteség miatti veszteség ellen viszont tudtommal semmilyen garancia nincs, akkor most az átlagemberek számára melyik a jobb választás? ;)

    Az ARANY témáról:
    1. Mondok jobbat: EZÜST, olyan szinten fogy, hogy már most is megtörtént, hogy a tulajdonosnak inkább adtak extra felárat az ezüstje értékére, csak ne akarja kivenni, mert fizikálisan nem tudták neki kiadni :Y
    2. Az arany (de az ezüst vagy bárnilyen más nyersanyag esetén is) nyilván vannak olyan területek ahol a mennyiségi hiány és a megnövekedett árfolyam miatt újra érdemes lesz nekiállni a kitermelésnek. Ugyanezen okból foglalkoznak a hulladékok feldolgozásánál is olyan, korábban drágának számító eljárásokkal, amivel kinyerhetőek ezek a nyersanyagok.
    (És ugye informatikai/ipari hulladék van és egyre több termelődik)
    3. attiati konkrét adatokat webcímet írt, ahol összehasonlítható az átváltási arány, te erre eddig cáfolatot nem tudtál prezentálni.
    4. _BM_ írt konkrét adatokat, illetve linkelt teljes időbeli grafikont, ahol látható az arany árfolyamváltozása. Ebből nekem az jött le, hogy az, hogy egy ideje felfutóban van az arany árfolyama nem garancia arra, hogy nem fog ugyanúgy visszaesni, ahogy korábban is már megtette.
    5. A fizikai arany és a "bármilyen pénz" közti különbség példája elég meredek még nekem is, lévén egy háborún átesett vesztes ország elértéktelenedett pénzét hoztad fel példának, holott egy szimpla állampapírkamatos példán bemutatták neked, hogy többet lehetett keresni mint az arannyal bizonyos időszakokkban. De a példában felhozott pengő helyett az akkori dollár vs. arany jövedelmezőségre is kíváncsi lettem volna, hátha véletlenül ott egész más jön ki ;)
    6. Azt továbbra sem igazoltad, hogy van előnye a fizikai arany birtoklásának, hisz nagy gazdasági katasztrófa esetén távol van, ahol nem jutsz hozzá. Ha időben tudod, hogy kell, akkor pedig az addig értékpapírosított aranyadat is átválthatod fizikaira, és az eltelt időre a tárolási díjat megspóroltad.

    +1 bónusz: Az a T-modell amit annó megvettél legalább annyira őrzi az értékét, mint az aranyad, persze csak ha vigyáztál rá :DDD

    Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

Új hozzászólás Aktív témák