Új hozzászólás Aktív témák

  • iceman1988

    tag

    válasz attiati #8366 üzenetére

    Hát ezt aláírom... Tényleg eléggé elbeszélünk egymás mellet... De saját magadat cáfolod meg az egyre újabb hozzászólásaiddal! :D
    Bevallom őszintén, ezt a felhasználónevet ketten használjuk haverommal, ő ugye ilyen téren történő befektetéssel foglalkozik egy profi csapattal, elismert céggel, és Európa szerte ismert nagy-múltú mamuttal a háta mögött, én pénzügyi tanácsadó vagyok Európa legnagyobb független tanácsadó cégénél! Hangsúlyozom független cég, és semmilyen saját termékkel nem rendelkezünk, szóval nem tudok rásózni senkire semmit mert nincs, csak információt szolgáltatunk! (Mindezt azért írtam le, mert láttam sokan csak azt keresik mibe lehet belekötni, de egy értelmes gondolatuk nincsen)
    Most olvasom először ezt az oldalt, hát nem sokszor láttam ennyi marhaságot egy helyen...

    Ugye általában ha valaki megtakarít mibe teszi a pénzét?
    -bank /lekötések, értékpapírok/
    -biztosítás /vegyes életbiztosítások, unit linked megtakarítások stb.../
    -fizikális dolgok /ingatlan, nyersanyagok stb./

    Ha a bankba tesszük, a PÉNZÜNKET, a bank befekteti a gazdaságba, meg hiteleket ad belőle, és az itt elért 20-30%-os nyereségéből megoszt velünk kb.5-6%-ot, amiből még lejön a kamatadó... És persze egész végig hozzáférhetünk a pénzünkhöz. Emellett, "állami garanciát" próbál vállalni rá, ami szerintem tudjuk mennyit ér mostanában...
    Ha egy egy biztosításba teszem a kis PÉNZEM, akkor ugye a biztosító összeszedi a kisbefektetők pénzét, és egy vagyonkezelőre bízza, hogy az majd befekteti a szerinte legjobb helyre, ő is megkeresi rajt a 20-30%-át, de ő már jobb fej, ad belőle 9-12%-ot, jobb időkben akár 13-15-öt is. Viszontbiztosítással rendelkeznek, szóval ha bukik a biztosító az övé átvállalja az ügyfeleket! Hozzáférhetőség szempontjából elég széles a paletta, igazából a havidíj az fix, fizetem ha kell ha nem, és akkor vehetem ki a pénzem, ha lejár a futamidő, az új termékeknél ennél kicsit rugalmasabbak, van amiből lehet kivenni és betenni is idő közben.
    Ha fizikális dolgokba fektetek mint a szóban forgó ARANY is, mik a lehetőségek:
    Ugye elég sok cég foglalkozik ezzel most már, de sajnos itt is megvannak a fekete bárányok. Van aki trombitarezet árul... Amiről az üzlettársam beszélt, az Európa egyik legelismertebb gyártója, bevizsgált, bejegyzett, hologrammal ellátott tömböket ad ki a forgalomba.
    Ha nyitunk egy goldcontót, egy számlát fizikális arany formában, mi lesz a pénzünkkel:
    Átváltják az akkori London Fixing árfolyamon és beteszik a kis aranyunkat abba a bankba, ahol az osztrák nagyobb cégek is tárolják aranykészletüket.
    Miért jó ez? Az arany mint tudjuk, több mint kétezer éve kemény valuta. Teljes mértékben értékálló, nem befolyásolja az értékét a politika, nem inflálódik. Azért a 42 uncia aranyért amiért 1908-ban megkaptuk a Ford T-Modellt, most ugyanúgy megkapjuk a Mondeót, nem azért mert ennyit nőtt az arany ára, hanem mert ennyit romlott a pénz...
    Régebben ha pénz adtak ki annak az értékének megfelelő aranyletétel volt kötelező a banknál... Manapság ez már nem így van, ezért is értéktelenedik a pénzünk ennyire.
    Amikor a zsidók kimenekültek Amerikába, nem a mill- meg bill-pengőjüket vitték magukkal... hanem pár pecsétgyűrűt. Mert mit kaptak volna a pengőért? Semmit... Az aranyat beváltották, és ugyanúgy éltek tovább. Ha most valaki aranyba fektet mi lesz?
    Az arany ára egyre jobban tör felfelé, és ha kb 15 év múlva kifogynak a készletek, sokszorosára nő. Akkor az illető az aranyáért sokszorosát megkapja pénzben annak amit most befektetett. És nincs az hogy lekötök x ezer forintot, és mire lejár a futamidő annyit se ér mint amikor elkezdtem... Nem nyúl hozzá se bank, se vagyonkezelő, a mienk! Ha akarjuk megőriztetjük a szokásos módon, ha nem akkor hazahozatjuk. Nincs havidíj, akkor teszek mikor tetszik. Nincs futamidő, nem rakják ki az aranyamat x idő után.
    És bármikor kivehetünk belőle, a cég visszaváltja az éppen hivatalos London Fixing árfolyamon(ami folyamatosan szárnyal felfelé) és csókolom. Utána azt veszünk amit akarunk, ételt, italt, vagy autót, házat...
    Kicsit hosszú lett, de remélem érthetően sikerült elmagyaráznom a termékek közti, és főleg az arany - és bárminemű pénz közötti különbséget!

Új hozzászólás Aktív témák