Új hozzászólás Aktív témák

  • RM1

    aktív tag

    válasz Tapsi #42464 üzenetére

    A válságnak egyszer vége lesz. Valószínűleg a részvényindexek is meg fogják dönteni a korábbi rekordokat, hosszú távon ugyanúgy a lakásárak is csak emelkedni fognak. Persze ott sem mindegy mikor vesz az ember, és milyen feltételekkel (ha hitel is kell akkor önrész / kamat). Nem feltétlen kell saját célra venni, csak az elsőt. Ha költözni kell egy lehetőség miatt, a kiadásból is van bevétel.

    @Lex Icon
    Nálunk még szerencsére nincs az a helyzet, hogy átlag emberek számára megfizethetetlen egy lakás lakás, vagy ház. Tőlünk nyugatabbra sem véletlenül sok a bérlő (bár nálunk is emelkedik a számuk). Hiába jobbak a fizetések, a lakásárak messze felette vannak, és sok vendégmunkás amúgy sem tervez hosszú távra. Viszont aki teheti, az ott is sajátban lakik, és/vagy felvásárol. (Egy svájcban élő rokonunk mondta ugyanezt, mint Te, hogy náluk nem szokás. Helyi emberhez ment hozzá, és persze vettek is egy házat azóta.)
    Nálunk helyben (Vas megye) is elkezdődött, hogy felvásárolják a lakásokat kiadási célból, sokszor kimondottan távolról ideérkező vendégmunkásoknak. Emiatt (is) 2010 óta duplázódtak az árak, az albérlet árak talán triplázódtak is. Van barátom, aki kinn dolgozik a határ közelsége miatt. Bár ő kinn albérletben lakik, itthon már vett 3 lakást a kinti fizetésből, és a három lakás termel annyi bevételt, ami itthon már elfogadható fizetésnek számít. Rizikó van abban is, de hosszú távon én úgy sejtem, hogy az itteni árak is egyre inkább felzárkóznak, legalábbis gyorsabban, mint a fizetések.
    Igen, lehet lesz esés, ugyanaz érvényes rá szerintem, hogy jókor kell beszállni. :)

Új hozzászólás Aktív témák