Új hozzászólás Aktív témák

  • Lex Icon

    senior tag

    válasz Resike #40765 üzenetére

    Az a gond, hogy rá vagytok csavarodva az € árfolyamra meg az inflációra, holott, annak az a dolga, hogy fel, meg le hullámozzon. Nem fejlett gazdaságban vagyunk, így teljesen normális, hogy egy erős gazdaság devizaneméhez képest gyengül a devizánk. Az is normális, hogy az inflációnk volatilisebb és magasabb az övékhez képest.
    Az árfolyam és az infláció meg nem kívánságműsor, hogy az ennyi, meg ennyi legyen, meg neked az sok. Kit érdekel? A jegybankot biztos nem, ha ezzel tudja elérni, hogy a munkanélküliség ne többszöröződjön meg, a cégek ne menjenek tömegesen csődbe és működjön a gazdaság. Mert ez utóbbiakat biztos nagyobb zokon vennéd, ha nem így lenne.
    Engem hidegen hagy ha az € 400 Ft vagy az infla. 10%, ha közben nem kerül a fél ország utcára, a cégek bezárásra és az állam csődbe.
    Ha kicsit visszanéznél, látnád, hogy az infla. ennek többszöröse is volt, mégis itt vagyunk. Az € árfolyama szintén vett fel durva értékeket a trendhez képest.
    Szóval melyik a jobb? Utcára kerülni fizu nélkül és akkor nem zavar se az árfolyam, se az infla. vagy fizetést kapni még sokáig és magasabb árfolyamon és infla. mellett vásárolni?

Új hozzászólás Aktív témák