Új hozzászólás Aktív témák

  • HussarF

    addikt

    Én a héten likvidáltam az összes MÁP+ -omat. Volt egy nagyobb tétel a legelső szériából, tavaly június elejéről meg volt annak a mennyiségnek kb. a 2/3-a december közepéről.
    Eddig hitegettem magam, hogy nem lesz ez olyan vészes, pár hét és túllendülünk rajta, de a forint elszállása egyértelművé tette számomra, hogy most nem szabad forintban tartani a megtakarításokat, mert nem biztonságos. Áttört minden technikai szintet, nincs semmi, ami az útjában állna a további gyengülésnek sem technikai, sem fundamentális értelemben. A hitelmoratórium még rátett erre egy lapáttal, úgyhogy a magyar bankrészvényeket én messzire kerülném egyelőre.
    Régebben kereskedtem, de a daytrading annyira nem jött be, hogy minden energiámat ebbe fektessem. Viszont a mostani piaci helyzet olyan körülményeket teremtett, hogy úgy döntöttem ideje visszatérni, és abba forgatni a pénzt, amivel régen is kerestem: crude.
    Én azért szeretem, mert sokkal limitáltabb a range amiben mozog és sokkal tisztábban láthatóak a fundamentumok, amik mozgatják, pl. részvényekhez vagy indexekhez képest.
    És most az olajpiacon olyan helyzet van, amire alsó becslés lenne azt mondani, hogy 10 évente van példa, mert inkább 20-30 év lenne jó becslés a visszatérési gyakoriságra.
    Nem elég a korona miatti brutál keresleti összeomlásra, a szaudiak most találták ki, hogy árháborúba kezdenek és áprilisra rekordszintre emelik a kitermelésüket... 2 olyan tényező, ami magában is elég lenne ahhoz, hogy rekordmélységbe taszítsa az olajárakat, és most együtt lépnek fel.

    Csak ízelítőként:
    Dismal oil demand outlook, Saudi-Russian price war lead to ‘atomic bomb’-like environment for oil
    “The last time that there was a global surplus of this magnitude was never,”

    A héten már belecsíptünk a WTI-vel a 20 dolláros szintbe, de ezt még jóval lejjebb várom.
    Viszont, véleményem szerint sem a szaudiak nem fogják ezt tudni túl sokáig (pár hétnél, neadj' Isten, hónapnál tovább) bírni. És ha minden jól megy, a korona is lecseng pár hónap után. Azután viszont kegyetlenül fel fog pörögni a fogyasztás és kilőnek az árak az égbe. Én jövő ilyenkorra újra a 60 USD-s szintre várom az olajat.
    A hetem egyelőre azzal telt, hogy lemenedzseljem az állampapírból felszabadult összeg átmozgatását a brókerhez, akit választottam, de egyelőre még nem nyílt meg az ottani USD számlám. Vert a víz rendesen, mikor kalkulálgattam a TransferWise-szal, hogy mennyi USD lenne abból az összegből amit utalnék... csütörtök esti árfolyamhoz képest péntek kora délután már 1200 USD-vel többet ért volna. De jövő héten tovább fogják ütni a forintot, erre elég nagy valószínűséget látok.

Új hozzászólás Aktív témák