Új hozzászólás Aktív témák

  • #95561216

    törölt tag

    "A lényeg továbbra is az, hogy a medián és az átlag messze van egymástól és ez azt jelenti, hogy kevés részvény a felülteljesítő. Ha válogatsz, akkor nagyobb eséllyel választasz alulteljesítőket."

    A piacot úgy is meg tudod verni, hogy 4 alul és egy felülteljesítőt választasz. A nap végén a portfólió teljesítménye számít.

    "Ha 5 részvényből 1 húzza felfele a piacot, akkor azzal, hogy te ebből kettőt kiválasztva bízol benne, hogy abban benne lesz az az 1 nyerő, az < 50%. Ha beletalálsz, nagyot kaszálsz, ha nem, akkor meg átlag alatt leszel."

    Nem kell a legjobban teljesítő részvényekkel beletrafálni. Már az elég lehet a felülteljesítéshez, ha egy nagyon rossz helyet rosszat veszel.

    "A többi faktor esetében sokszor akkora a felár a termékben"

    Te is kevered az aktív választást az aktív kereskedéssel. Fentebb pedig ki is számoltam, a portfólió mekkora részét lehet évente lecserélni egy átlagos ETF díjából. Ha annál kevesebbet csinálsz, máris olcsóbb. És akkor tracking errorokról még nem is beszéltünk.

    "Miközben nincs információs előnyöd a piac többi szereplőjéhez mérten."

    Ez sem igaz, mert nem veszed figyelembe a szektor ismeretéből fakadó információs előnyt, valamint feltételezed, hogy adott információt mindenki ugyan úgy értelmez.

    "Vagy mit kéne javasolnom topikgazadaként? Kérdezzenek meg egy orákulumot, hogy melyik részvényeket vegyék?"

    A javaslataiddal semmi bajom sincs, a mellé fűzött megjegyzésekkel van, és nem csak nálad. Mint írtam, páran részigazságokból gyártott elméleteket hírdetnek, és hoznak vad extrapolációval következtetéseket olyan területekre is, ahonnét nem rendelkeznek információval.

    "Szóval az állításom lényegében ennyi:
    Ha válogatsz a részvények között, potenciálisan alulteljesítő leszel."

    Azért ez a megfogalmazás már érezhetően más mint a korábbiak, ennek örülök.

Új hozzászólás Aktív témák