Új hozzászólás Aktív témák

  • rüstü

    csendes tag

    válasz fLeSs #17146 üzenetére

    Én a következő kockázati tényezőket látom most az ltp-nyitásban:

    1. Ahogy írtad is, úgy tudod maximálni a konstrukció EBKM-jét, hogy a lehető legrövidebb időre kötöd ÉS akkor fel is használod. Tehát kb. 4,5 múlva kellene ingatlant vásárolnod. Ha ezt nem teszed meg, akkor szépen lassan elkezd "olvadni" az EBKM (az én ltp-m is éppen ilyen fázisban van :) :) )

    2. Általában véve az ingatlanárak (átlagos használt lakásra gondolok) csökkenő tendenciát mutatnak és szerintem min. 5 évig még csökkenni is fognak, legalább reálértékben (persze ennyire előre nehéz jósolni, viszont a jelek ezt mutatják). Namármost ha mondjuk 4,5 év után meglesz a lakásra való pénzed, akkor könnyen lehet, hogy egy csökkenő piacba fogsz csak tudni "belevásárolni". Vagy vársz még, és akkor az 1. pont szerint az EBKM fog csökkenni.

    3. Új konstrukcióknál már nincs szabadfelhasználás, szóval készpénzben nem tudod viszontlátni a pénzedet, mindenféleképpen ingatlant kell venned (vagy ha lenne már a neveden, akkor arra tudnál elszámolni mindenféle felújítást/beruházást, természetesen 100% legális számlákkal).

    4. 5 év alatt sokminden változhat, ki tudja, hogy a 30%-os (évi max 72e HUF-os) állami támogatás mennyire áll biztos lábakon, nem lesz-e alkalomadtán kihúzva/csökkentve valamelyik költségvetési tervezésnél.

    C64-II, Levis magnó, Goldstar tévé, 1571 floppy, 2 joystick...

Új hozzászólás Aktív témák