Új hozzászólás Aktív témák

  • emvy

    nagyúr

    válasz attiati #12360 üzenetére

    Szerinted ha mukodnenek a csartok, akkor nem hasznalna azt minden nagybefekteto? Ha pedig sokan hasznalnak oket, akkor definicioszeruen megintcsak nem mukodne a dolog (ha mindenki biztos lenne benne, hogy 607 az AAPL plafonja, akkor eladnak 605-nel, aminek az lenne a kovetkezmenye, hogy 605 lenne a plafon, stb.).

    Azt nem erzekelik az amator daytraderek, hogy mekkora a kockazat, amit vallalnak. Azt gondoljak, hogy elolvasnak par konyvet, es az elmondja nekik, hogy fog viselkedni a reszvenyarfolyam. Emellett az is gondoljak, hogy attol, hogy nekik "mukodott" egy algoritmus, akkor az az algoritmus mukodokepesseget bizonyitja. (Pelda: ha van egy algoritmus, amivel az esetek 99%-aban nyersz 1 forintot, 1%-aban pedig vesztesz 100 forintot, akkor varhato ertekben nem vagy pozitivban. Ellenben ha valaki nem erti a matematikajat a dolognak, akkor jatszik 30-40 alkalmat, es azt fogja gondolni, hogy ezzel a modszerrel rengetegszer nyerhet 1 forintot.) Szamomra elkepeszto azt latni, hogy a piacon egymast gyilkolo, matematikusok es programozok szazait alkalmazo, 5-10 msec valaszideju algoritmusokat es ko-lokaciot hasznalo hedge fundok kozul is sokan kidolnek, akkor amatorok azt gondoljak otthon, hogy ok kiszamolhatjak egy vonalzoval, hogy hol fognak megallni a reszvenyarak.

    Tehat ha te ugy erzed, hogy okosabb vagy, mint a tobbi befekteto (akinek realtime hozzaferese van adatokhoz, az altalad hasznalt modelleknel joval komplexebbeket szamolnak vegig par msec alatt), akkor hajra. Egyebkent meg csak szerencses vagy.

    Lenyeg: mutass nekem sok olyan embert, aki technikai kereskedesbol lett milliardos (az nem er, hogy mutatsz kettot, mert lottomilliomosbol is van par, megis tudjuk, hogy a lottozas nem jo befektetesi strategia altalanossagban veve). En ugy latom, hogy az igazan nagy befektetesek mind fundamentalis alapokon tortentek, sokszor bennfentes informaciokkal.

    while (!sleep) sheep++;

Új hozzászólás Aktív témák