Új hozzászólás Aktív témák

  • nrc

    tag

    válasz dragonfx #54086 üzenetére

    Teszt a canon ixus 155-ről. Vannak példa képek, a végén összegzés, hogy mik az erősségei-gyengéi.
    Ugyanez a nikon l31-nél így néz ki.

    A kettőt összehasonlítva el tudod dönteni, hogy megéri-e váltani, amúgy az ixus már csak a stabi miatt is használhatóbb, viszont úgy látom, hogy újonnan már nem lehet kapni.

    Ezeknél az alsó kategóriás kis szenzoros, sok megapixeles kompaktoknál arra nem lehet számítani, hogy végeredmény teljes nagyításban, azaz pixel szinten nézve jó lesz, sokkal inkább a fullHD-t érdemes megcélozni, vagy a standard 9x13-as papírkép kidolgozást, amihez elég akár 2MP is.
    Általában már a gépen belül is be tudod kapcsolni, hogy a leméretezés történjen meg a képek elkészítésekor automatikusan, ami akkor jön jól ha nem akarsz számítógépen utólagos átméretezéssel foglalkozni.

    Amúgy ez a nikon l31 tényleg nem egy jól sikerült darab, érdemes elgondolkodni a cserén és akkor már olyat néznék, amiben van optikai képstabilizátor, mert az igen hasznos tud lenni ebben a kategóriában. Ezen kívül, ha van már jelölt, akkor adott típusra rákeresve mindenképpen érdemes tesztet / példa képeket megnézni a neten vásárlás előtt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák