Új hozzászólás Aktív témák

  • tlala

    addikt

    válasz tvamos #10861 üzenetére

    Ezt untam meg én is.
    Évekkel ezelőtt én is az olcsó kukoricaizzókkal kezdtem, aztán jöttek a kínai ilyenolyanok, Ikea sápadt csodái.
    Sokat vásároltam az anrodiszlec.hu és a v-tec kínai cuccaiból. Némelyik hosszabb ideig elment, de a legtöbb csak 5-6 hónapig. A fordulópont az volt, amikor az én lelkes ajánlásomra melóhelyre vásárolt (akkoriban) jó drága 10-20-50 wattos led reflektorok sorra behaltak. Akkor elszakadt bennem valami. Illetve a munkahelyemen kellett vadászni 300 db valamilyen energiatakarékos égőt (nagy belmagasságú, nagy színházterem, ahol az égőcseréhez fel kellett állványozni). Beszéltem az egyik céggel, aki azt ajánlotta, hogy még ne vegyek a ledes égőkből, mert még nem tudja garantálni a megfelelő élettartamot. Kedvező áron adott nekem 300 db Osram energiatakarékos égőt, amelyek a mai napig működnek. Szerintem ezzel vett meg.
    Azóta követem az Osram és a Philips fejlesztéseit. Megláttam, hogy mi a különbség egy teremben, ahol sok izzó van, 2700 Kelvin fokos olcsó kínai égő zöldes fénye, és az Osram 2700 Kelvines fénye között, amelyik a padlót olyan színűvé varázsolja, mintha napfényes homok lenne. Az összes kolléga megjegyezte, hogy sokkal jobb azóta ott dolgozni.
    A lakásomban is (különleges tetőtér) nagy a belmagasság, van több hely, ahol létrával lehet csak égőt cserélni. Megtanultam, hogy mit jelent, ha egy égő a maga helyén tartósan ott van, nem kell cserélgetni, a 3 év futáros garanciát nem tudtam még kipróbálni.
    Azóta csak ettől a cégtól veszek égőket, led szalagokat meg egy másiktól, akiknek a szalagjai a zárt plexi reklámdobozainkban sem sülnek meg, mint a korábbiak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák