Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Simon02 #6802 üzenetére

    sőt a Service Menübe is bementem (TV-n és távirányítón Menü gomb egyszeri lenyomása) és nyomtam egy factory resetet, de nem segített.

    Ezzel elvileg alapra állítottad az RGB-szinteket, amit a gyártó bekalibrált az adott kijelzőhöz, sőt még más gondod is lehetett volna ebből. Nem igazán értem, miért kell rögtön a szervizmenüt piszkálni, aminek a nevében is benne van, hogy szerviz, és pont a szakemberek alig használják (mert ritkán kell), de nyilván mindenki úgy cseszi el a saját tulajdonát, ahogy akarja.

    Szokott lenni egyébként ilyen, hogy dugdosástól annak az érpárnak a bemenete száll el, amin a DDC (is) közlekedik. De van még négy érpár (3 adat 1 órajel), azok közül is lehalhat bármelyik, akkor már sehogy nem működik.

    A HDMI elvileg hot plug, ezt az biztosítaná, hogy bedugáskor először mindig a külső fémrészeknek kellene érintkezni, ami a két készüléket összetesteli, ezáltal a káros feszültségkülönbség megszűnik. Csak utána szabad érintkezni a belső pontoknak.

    Csak sajnos a gyakorlat mást mutat, mégis elszállnak ilyen csatlakozások.

    Még a jobbik eset lenne, ha például a TV és a PC egyaránt védőföldelt csatlakozású, mert úgy a konnektornál / elosztónál közösítődik mindkettő fémváza. De ez nem zárja ki, hogy további készülékek a rendszerben kárt okozzanak.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák