Új hozzászólás Aktív témák

  • MrCsiT

    addikt

    válasz gg07 #28156 üzenetére

    Ha egy - mint a példában, 50M -s (de akár:10-60M-t is nézhetünk - hitelnél nem sikerül a felvevőnek gondolatban eljutnia épp oda, amit felvázoltál, hogy 10+ év alatt akármi (is) történhet, és így nem képez a váratlan eseményekre jelentős tartalékot (ezalatt min. 1 évnyi törlesztőre gondolnék) ahhoz, hogy maradjon mozgástere, akkor jogosan fog rosszul aludni.

    Amit mások írtak, hogy adott esetben befektetési forrásnak tekintve a kapott hitelt, máris nyugodtabban lehet szemlélni az eseményeket, azzal teljesen egyetértek, viszont az már épp a fentebb vázolt "van tartalék" kategória lesz ismét, ahol a hitelfelvevő döntheti és dönti el, hogy még tovább használja a banki forrást, vagy előtörleszt.

    Sajnos, az alacsony pénzügyi tudatosság miatt sokan buknak el jelentős összegeket is akár, csak mert az "úristen, nehogy hitelem legyen?!" álláspontot "tanulták" (értsd: épp, hogy nem tanulták.)

    A "marad pénzed másra is?" kérdés már eleve problémás, mert azt feltételezi, hogy a hitelfelvevő átgondolás nélkül, anyagi háttér nélkül, kvázi "jump in the fire" módon fejest ugrott valamibe, amit nem lát át, nem ért és így persze tervezni sem tud. Akinél ez van, hát.. ott nagy baj van. :D
    Racionális döntéssel igen, nyilván marad pénzed másra is. ;)

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

Új hozzászólás Aktív témák