Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dipeti
senior tag
Sziasztok!
Nagyon gyorsan szárad a szemem lencsében, főleg ha klímás helyen kell a monitort bámulnom. Sokféle lencsét (ezt, ezt, ezt) próbáltam már de még egyik sem jött be igazán.
Műkönnyet is használok, bár nem sokat segít.
Mit ajánlotok kifejezetten gépezéshez meg klimatizált helységre?
Esetleg Air Optix Aquat-t érdemes lenne kipróbálnom?Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
dipeti
senior tag
válasz ferkoboy #2055 üzenetére
Eddig az ultrasilk jött be a "legjobban", mivel ezzel legaláb 1-2 óráig eltudok lenni légkondis helyen, utána kiszáradok. A szemem egyébként egyáltalán nem száraz, ha nincs rajtam lencse.
Most az oasys-ból van egy hónapnyi próbám, de azt mondta a szemész, hogy jövő héten tud adni air optix aquat is - próbalencsét.
A műkönnyet is szintén a szemész ajánlotta: Refresh.A night&day miben másabb a sima aqua-nál? Annyi csak, hogy lehet benne aludni?
Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
dipeti
senior tag
-
dipeti
senior tag
Ma voltam a kontaktológusnál és mondtam neki, hogy száraz a szemem. Amit legelsőnek adott lencsét régen (1 éve) az volt eddig a legjobb. Szóval megint olyat kértem.
De egy hónapra 4200Ft - amit sokallok.
A dobozát nem volt hajlandó megmutatni, rögtön egy tartóba tette.
Annyit elcsíptem, a dobozról, hogy : Seletction. Vajon milyen lencse lehet ez? Meg akarom keresni neten hátha van olcsóbban, de erre nem volt találat.
Valakinek van tippje mi lehet?Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
dipeti
senior tag
válasz ferkoboy #2120 üzenetére
dipotria -2,0
Bázisgörb: 8,9 (direkt mondtam is neki,hogy az én szemem 8,5 és a kartonomon is látta, de ilyet adott.)
1 párat vettem eddig kétszer, de valamit ki kell találnom mert ezt nem tudom minden hónapban finanszírozni.Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
dipeti
senior tag
Találós kérdés: Ha a kontaktológusomtól kapok egy ilyen lencsét, aminek a tartójára rá van írva, hogy See outer pack for manufacturer mit kell csinálnom, hogy megtudjam a gyártó nevét?
szerk: az én tippem ez lenne. De valami okosabb megerősítését várom.
[ Szerkesztve ]
-
dipeti
senior tag
Most [Sauflon UV55-t] használok többé-kevésbé megelégedéssel.
A szemszárasság az egyetlen panaszom. Ez a lencse úgy látom alig tér el az általam használttól. Viszont olcsóbb. Mik a vélemények erről a lencséről?
Valami UV55-höz hasonló lencse (szilikonhirdogél kizárva), ami jó a szemszárazságra hajlamosaknak?Illetve azt hallottam, hogy sokat segíthet a jó folyadék kiválasztása. Most renu multiplust használok. Van ennél valami jobb, speckóbb?
-
dipeti
senior tag
-
dipeti
senior tag
válasz Rotor82 #2144 üzenetére
Esetleg próbálj másik lencsét. Nekem is voltak olyan lencsék, amikkel nagyon és volt olyan amikkel kevésbe száradt a szemem. Például a szilikon-hidrogél lencséknél elég siralmas volt a helyzet, pedig azt ajánlották szemszárazságra.
Vagy lehet félreértettelek és neked lencse nélkül is szárad a szemed. Akkor szerintem nem javallott lencsét hordanod sem. A műkönnyet bármikor használhatod, nem kell benn lennie a lencsédnek.
-
dipeti
senior tag
válasz Rotor82 #2146 üzenetére
Volt biofinity-m nekem is, bár nekem nem mondták, hogy bennealvós lenne. De [itt] azt írják, hogy akár benne is lehet aludni pár napot.
Nekem is száradt benne a szemem - ez is szilikon-hirdogél.
Én ajánlom neked a [Sauflon UV55] lencsét. Nekem csak ez vált be, pedig próbáltam már sokat.Illetve próbálj meg sok(!!!) vizet inni. Attól is termelődik a könnyed. Továbbá én nem látom értelmét annak, hogy ne vedd ki estére.
-
dipeti
senior tag
annyira nem tűnik jónak. 21k-ért 6 hónapnyi lencse drága nekem. Nekem 6 hónapra 12k körül jön ki.
Illetve azt nem értem, hogy ha kijelölöm, hogy nekem Sauflon55 kell akkor arra azt írja, hogy 2 boxes of 32 lenses, de Sauflon55-ből nincs napi, csak havi lencse. Valami nem stimmel. Ha viszont valóban két dobozt küld a Sauflonból (havit) ~13 Euróért, az jó ár.Nem tudom, hogy ez átbaszás, vagy mi lehet.
-
dipeti
senior tag
Sziasztok!
Kaptam ajándékba ilyen lencse folyadékot az ilyen kontaktlencsémhez.
A kérdésem, hogy használhatom-e ezt az ápolószert anélkül, hogy bármilyen problémát okozok a lencsének ill. magamnak? Univerzális-e ez a folyadék, vagy csak CV lencséhez lehet használni?Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
dipeti
senior tag
Igen. Ezt alá tudom támasztani. Ha elmész benne kocsmázni, úgy hogy egész nap rajtad volt, nagyon sokat romlik az állapota.
szerk. a bennealvás meg gondolom még rosszabb. Egyszer volt rajtam a lencse olyan 30-32 órát folyamatosan (mondjuk akkor kb 2-3 óra pihenés volt, semmi alvás), de mikor levettem nem kicsit könnyebbültem meg.
[ Szerkesztve ]
-
dipeti
senior tag
+1 lencsek.hu
[ Szerkesztve ]
-
dipeti
senior tag
Én sem szoktam tenyérben dörzsölgetni... Ti érzitek a különbséget, ha nincs megdörzsölve?
-
dipeti
senior tag
Renu Multiplust használok én is 2 éve. Eddig még semmi gondom nem volt.
De poénból rendeltem egy Sauflon Comfort Vue-t, de még nem próbáltam ki, hisz még van a Renuból egy fél üveg.Egyébként én Sauflon UV55-t használok, ehhez melyik folyadék lenne a legjobb?
-
dipeti
senior tag
VisionExpresst én is kerülném. Én a helyi szemésszel voltam eddig legelégedettebb, mert jól megvizsgálta a szemem - lencsében és anélkül - és próbalencsét is adott ingyen.
-
dipeti
senior tag
válasz #32577792 #2364 üzenetére
Igen, voltam.
A görbületemet nem jól mérték fel, legalábbis később a szemész nem annyit mért.
Illetve adtak ebből a borzalmas iWear-ből ( mondjuk olcsó volt diákkedvezménnyel), ami - azon kívül, hogy nagyon látszódott a szememben, mert olyan vastag és széles volt - pár óra viselet után az őrületbe kergetett. Nagyon kényelmetlen volt.
Mikor visszamentem mondták, hogy ők csak ilyen iWear-t használnak, mer' ez a jó.Na ekkor köszöntem el tőlük.
szerk. és indokolatlanul drága a lencsefolyadék és a lencse is náluk.
[ Szerkesztve ]
-
dipeti
senior tag
Meggyőztetek.
Bocsánat.Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI FPV Racer drón - Beyond unlocked
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI AVATA Pro-View Combo - ÚJ - drón (DJI goggles 2) +Motion Controller 2 - 1 év garancia (AV1)
- DJI Mini 2 Fly More Combo FMC drón szett 3 akkuval - újszerű állapotban
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest