Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferkoboy
senior tag
Ultrasilk felejtős, Biofinity úgyszintén.
Oasys ha nem jött be, akkor esetleg még az AirOptix Night&Day-t próbálnám meg inkább - kontaktológus vagy optometrista felügyeletével -.Milyen nedvesítő cseppet próbáltál ("műkönny")?
Jelenleg milyen lencsét használsz?
Ezeket a lencséket szakemberrel "váltogattad", vagy magadtól?Üdv: Ferkó
Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
ferkoboy
senior tag
Az Ultrasilknek és a Biofinitynek magasabb a víztartalma. Ez elég lehet az említett 1-2 órára, de utána a lencse hajlamosabb veszíteni a víztartalmából, amit nagyon is igyekszik pótolni. Mivel más forrása nincs ehhez, csak a szemedben lévő könny, így onnan pótolja. Tehát a végeredmény az, hogy még inkább szemszárazság-érzésed lesz.
Az AirOptixnak már alacsonyabb a víztartalma, kevésbé hajlamos a kiszáradásra (az Oasysnak kicsit magasabb csak).
A legalacsonyabb víztartalommal az AirOptix Night&Day rendelkezik.
Igen, ebben benne lehet aludni, azonban ez nem kötelező. Tehát nyugodtan lehet normál napi használatra adni ezt a lencsét.Milyen ápolószert használsz?
mod: Refresh-től azért léteznek sokkal jobb műkönny jellegű készítmények is.
Üdv. Ferkó
[ Szerkesztve ]
-
ferkoboy
senior tag
Igen. Attól is függ!
B&L-t én nem erőltetném - rossz tapasztalatok.Oasys-hoz vagy AirOptix-hoz pedig felejtsd el az Options Multit! (az Ultrasilkhez jó, de újabb szilikon-hidrogél lencsékhez nem).
Ha javasolhatom, akkor próbáld ki az OptiFree ReplaniSH-t.
Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Dioptria? Bázisgörbület?
Nem tudsz róla többet?1-2 db-ot szoktál venni rendszeresen?
Mert akkor benne van a kockázat is, hogy az illető megrendeli neked dobozzal - amibe ált. 6 db van - és ha te csak 1-2 db-ot veszel meg egyszerre, akkor rajta maradhat a maradék,ha te nem mész vissza legközelebb is.
Első megközelítésben ha legközelebb mész, akkor jelezd felé, hogy neked ez így anyagilag megterhelő, tudna e egész dobozzal kedvezőbb áron adni.
Ha erre negatív választ kapsz, sztem csak akkor kezdj el neten kutatni. Én így érezném korrektnek, mind a kettőtökkel szemben.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Helló!
A szemed nem 8,5 ez fix!
Az hogy korábban viseltél 8,5-ös bázisgörbületű kontaktlencsét, az lehetséges.
Ha kicsit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy írtam már korábban, hogy ahány típusú lencse, annyiféleképpen illeszkedik az adott egyén szaruhártyáján.
A lényeg, hogy ne legyen túl szoros, ne legyen túl laza - a párhuzamos illeszkedésre törekszünk. Ez megítélni nem a te feladatod, (nem is tudod), hanem a kontaktlencsét illesztő szemész-kontaktológus, vagy optometrista feladata ez! Ö vállalja ezért a felelősséget is.Továbbra is azt tanácsolom, hogy keresd meg az illesztődet, mond el neki, hogy anyagilag ez számodra megterhelő, engedje meg, hogy dobozzal vásárolj kedvezőbb áron.
Ha meg erre nem hajlandó, vagy még azt az árat is drágállod, akkor fordulj más szakemberhez. Ezt látom én továbbra is jónak. De te döntessz, én csak javaslok.Üdv: Ferkó
-
Ariadne
őstag
Ha rossz a látásélesség, nem lehet, hogy egyszerűen nem jó lencsét adtak? Bár igaz önmagában a száradás miatt is van ilyen, tapasztaltam... Nekem is száraz a szemem, homályosodott a látásom a korábbi lencséktől, főleg estére, de ezzel nem. Igaz nekem air optix night and day lencsém van, ennél jobb áteresztőképességű szerintem nincs is, nagyon bejött.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Rotor82
aktív tag
Hát tény ami tény, lencse nélkül is szárad a szemem,de lencsével rosszabb. Főleg amikor benne alszok és reggel mikor felkelek, akkor nagyon tud szúrni és alig várom, hogy belecseppentsek.
Egyébként ez eddig az első lencsém. Coopervision biofinity. Azt mondták ez éjjel nappali. De ha kiveszem estére, akkor jobb a helyzet. -
ferkoboy
senior tag
Az rendben, hogy neked ez vált be, de ne akarj másokat rábeszélni.
Kb. ugyanaz, mintha meg magyaráznád, hogy egy Citroen kacsa jobb autó mint egy új Toyota Avensis.Biofinity alapanyaga kb. 6x több oxigént enged át a szaruhártya számára, mint a Sau UV55...
Rotor82:
Refresh helyett próbáld ki inkább a Systane Ultra vagy az Optive nedvesítő cseppek valamelyikét.
A Biofinityben meg inkább ne aludj benne. Más kontaktlencsébe se.
Az hogy lehet benne aludni, az nem azt jelenti, hogy benne is kellene aludni.
Ha kiveszed az egészségesebb, biztonságosabb. Inkább 6-8 órát a tároló-tisztító folyadékban álljon az a lencse. Jobb az a lencsének is, meg neked is.Üdv: Ferkó
-
Ariadne
őstag
Gugli a barátod, első találat... 3 és 6 dbos doboz is létezik.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
Azon a linkelt honlapon, amiről tudtommal beszélünk (#2185), nem adnak sauflon lencsét, csak a sajátjukat (daysoft). Olvass áttekintőbben, Mókuska...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
az, hogy az ár milyen, az egy dolog, emiatt nyilván nem kell feltétlenül ott vásárolni,
a másik dolog a görbület: ez is érdekes, mert nekem is mértek már eltérőt, ráadásul szakorvosok
mindamellett páromnak most ott csináltattuk és teljesen jó lett az olvasó szemüvege, ráadásul kontaktlencse elé került (nem akartunk multifókuszos lencsét)ja és köszi, hogy leírtad a konkrét esetet is
[ Szerkesztve ]
-
<Mateus>
tag
nekem csak erről az a véleményem hogy nem 20 helyen rendel 1 személyorvos, tehát ezzel azt akarom mondani hogy téged az xy vizsgált engem meg yx , lehet h a tied egy fos orvos volt.. azért nem kell még általánosítani. de ha tudsz jobbat ingyen akkor várom válaszodat. illetve itt most nem az volt a kérdés h hol voltam hanem h az adatok alapján jot irt-e fel szerintetek?!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest