Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz FeniX- #24962 üzenetére

    Azért célszerű lenne kétszer átgondolni ezt a slime kérdést.

    Persze nem annyira durva a különbség, mint amikor valaki a ballonos kerekét átcseréli tömörre, mert azzal majd megoldódik minden problémája. (Szerencsére annak káros következményeit már egyre többen belátják.)

    A levegővel töltött kerék esetében sem az van, hogy slime-tól nem lesz semmi baja, csak jobb lesz tőle. Ha tömlő nélküli gumiról van szó, akkor gyakran van egy gyári zselé réteg, ami a slime-ot kiváltja. Ebbe felesleges tenni, és talán még árthat is neki.

    Egy rolleres csatornáról származik a fotó. A kép címe: azon tűnődtem miért vibrál a motor.

    Persze lehet arra hivatkozni, hogy te nem ilyen cuccot teszel bele, hanem valami nagyon drága speciális kerékpáros anyagot. Csak nem számolsz azzal a hővel, amit a motor termel, és a slime-mal érintkező felni az egyik legfontosabb hűtőközeg. Slime pedig nem olyan hőterhelésre van "tervezve".

    A roller kerekét nem túl élvezetes szerelgetni, hozzá képest a bicaj szinte gyerekjáték. Egy jó külső köpenynek 4.000 km távolságot meg kell tudnia tenni. Jó esetben addig nem is lesz szétszedve. Nincs folyamatos ellenőrzés, hogy mégis milyen állapotban van az a zöld trutyi, ami bele lett nyomva. Új állapotában szerintem nem túl bölcs elképzelés. Mondjuk az élettartama végén, amikor már vékony a futófelület és hamarosan úgy is cserélve lesz, akkor talán nem őrültség. Hátha nem sül rá a felnire.

    ----

    Aztán persze vannak emberek, amit semmit sem szeretnek eredeti állapotban hagyni, mindenbe belenyúlnak. Elképzelésük szerint feljavítanak, csak éppen az élet nem szokta minden esetben visszaigazolni ezt az elképzelést.

Új hozzászólás Aktív témák