Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
Egyadagosra átalakított mazzerra
gondoltam, nem az eredeti iparira. A nagy izé a dózer az elején. Persze helyette többnyire van cukrásztölcsér, ugyanakkora. Vagy pici csőr, ami szerintem nem olyan jó. Viszont C késsel 3-4mp alatt kinyír 20g babot, nulla pangóval (plusz 3-5mp ecsettel kisöpörni a garatot, tölcsért. Ez az ÁSZF apróbetűs rész).
De az se programozós. Amelyik igen, az meg nem 150k."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #8354 üzenetére
ne vagánykodjál már avval a piroskával
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #8356 üzenetére
-
nagyúr
válasz RetepNyaraB #8354 üzenetére
Piroska mennyiben van? Jó lenne egy ilyen!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
attka
aktív tag
Sziasztok,
Segítségeteket kérem. Ajándékba kell vennem dél-amerikai, ecuadori szemes kávét. A felhasználás sima hétköznapi darálos automata kávéfőző, tehát nem egy baristának lesz.
Tudtok valami beváltat ajánlani?Előre is köszi.
-
kmarci25
veterán
válasz Polarstar #8358 üzenetére
Itt nézelődj: Cafelat Robot.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
icm
tag
válasz Polarstar #8362 üzenetére
Vaaaaagy veszel egy flair classic-ot pl Kalmártól. Az működik kisebb töltettel is - nem volt most erre vonatkozó kívánalom, csak alapvető különbség. Az is tud elég szép lenni. Sőt kis átmérőjű kosár + magas pogácsa kombó.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
RetepNyaraB
veterán
-
icm
tag
válasz pető bá' #8366 üzenetére
Két dolgot:
nem kell olyan baromi finomra őrölj, hogy legyen ellenállása
a magasabb pogácsa miatt toleránsabb az előkészítési hibákra is
persze hátránya is van, max 14-15g tudsz belerakni és a henger kapacitása is véges. Így az 1:2 ilyen esetben a max."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Daneeka
senior tag
Hátha érdekes valakinek:
Delonghi ECP-be tettem egy Vibiemme manométert, (bojler előtt van) nyomásfokozó szimpla adaggal, bolti röggel 12 bar, naked kar, IMS, 16g/20s/30ml kávéknál 13-13,5 bar a gyári nyomás.
Fej 6 bar-nál nyit, bojlerben a legnagyobb nyomás amit láttam 2 bar volt de nem tettem gőz módba azóta.
Köv. projekt a dimmer, csak valami feleség-approved billenőkapcsolóval átugorhatóvá kéne tennem, hogy ne kelljen feltekernie mindig a nyomasfokozóhoz. -
ServerWorks
tag
Aki használ 60-80% vagy a feletti robuszta tartalmú kávét… vélemény, milyen az élmény?!
-
hyperspace
őstag
válasz ServerWorks #8370 üzenetére
Első korty után brummog a barna medve, ebben biztos vagyok.
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
kmarci25
veterán
válasz ServerWorks #8370 üzenetére
Én még régebben próbáltam, de nem hoznám vissza. Egyrészt ízre sem volt jó, földes, savanyú, másrészt szívdobogás, kis hideg veríték pár percig. Felpörget, de nem kellemesen.
10-20% oké, egy kis fűszeresség, de az is csak reggel, ha épp olyanom van."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
iatti
aktív tag
válasz ServerWorks #8370 üzenetére
azok már combosak. én bírom a koffeint, ha dél körül dobok egy kávét 18g-ból, utána simán eldölök szunyálni. ez még okés 40% robival, www.kavegourmet.hu/GORIZIANA-CAFFE-AROMA-PIU-szemes-kave-500g de a piros 60% al már nekem is ütős volt.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz ServerWorks #8370 üzenetére
Ráadásul a "nemspecialty" robi az nagyon durva tud lenni. Rossz is az íze és üt is. A specialty meg rohadt drága ahhoz képest, hogy egy vacak robuszta mindenhogyan.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
őstag
válasz ServerWorks #8370 üzenetére
én néha rámegyek egy-egy PY GetUp-ra, az 50% és az tényleg megüt, nem hazudtolja meg a nevét
Most vettem 30% robival Velencei Gondolásokat, már nagyon régen járt nálam; nem az aszalt szilvás ízvilág nyilván, de testes, krémes, pici savasság is előkerül, vissza fogom építeni a napi / heti rutinba, nagyon hiányzott már egy olaszosabb coffee
Érezhetően jobban üt, pl a GetUp-tól tényleg rendesen levert a víz, itt ilyesmit nem éreztem"... and I hope you have a great day!"
-
Nimda
addikt
válasz RetepNyaraB #8354 üzenetére
Így már értem, köszi.
Az arabikák mennyire erősek? Én egy 15% robuszta tartalmú blendet iszom, de néha ez is megcsap, ha kettőt iszom egymás után.
-
lurid
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkozom egy Gaggia classic vásárlásán, viszont automatás "korszakomból" megmaradt többféle bolti szemes (Kimbo, Pellini). Olvastam, hogy esélytelen jó kávét boltival, viszont, hogy ne kelljen kidobni (tegyük fel, az elajándékozás nem opció), modnjuk a nyomásfokozós kosárral kilehet hozni belőle annyit, mint mondjuk egy stock Dedicával lehetne? Vagy a GC egy pressurized kosárral totálisan felejtős?
Köszönöm!
-
nyunyu
félisten
Krups automata kávéfőzőt mivel érdemes vízkőtleníteni?
Valami Krups F054 vízkőoldó port ír a manualja (2x40gr 2900 pénz), de ahogy nézem a biztonsági adatlapját, az csak citromsavat tartalmaz.Jól gondolom, hogy a sarki boltban kapható zacskós befőző citromsav is tökéletes erre a célra?
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
kmarci25
veterán
Hát, nem tudom... Szerintem nem érdemes vele nagyon próbálkozni. Legalábbis miután főztél egyet frissen pörkölt, frissen őrölt babból, már nem fog tetszeni a bolti szemesből készült. Legalábbis nálam így volt. Elajándékozni ide-oda?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
addikt
Szerintem rosszabb nem lesz, mint az automatából. A gépet se fogja elrontani. Használd el, aztán vegyél jó babot. Legalább lesz alkalmad olcsó kavén megismerkedni a darálóval meg a géppel. (Mellesleg nem írtad milyen daráló lesz mellette, lehet a Dedica, GC közötti különbség ki sem jönne.) Így legalább tudni fogod, hogy mi a különbség bab és bab között, ha a daráló és a presszógép ugyanaz.
(mondom mindezt kb. 3 hónapnyi amatőrséggel)
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
sherlock82
senior tag
Sziasztok, kerékpáromra keresnék hátulra világítást. Előre már kiválasztottam, bikefun tölthetőt.
Ismerősöm szerint " békaszerűt " érdemes hátulra. Csak tudnám, hogy ez nála mit jelent?
Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER
-
sherlock82
senior tag
válasz sherlock82 #8383 üzenetére
jaj ezt nem ide akartam. bocs.
Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER
-
kmarci25
veterán
válasz Yager01 #8385 üzenetére
Az mondják a hardcore topikban, hogy tamperelés után ráraksz a pogácsára egy százast, feéteszed a gépre, aztán egyből leveszed, és ha éppen látszik az érme lenyomata a pogácsán, akkor ideális a pogácsa mérete.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
iatti
aktív tag
már itt is pukszkren a másik pályán sok csodakütyü van.
-
kmarci25
veterán
válasz Daneeka #8389 üzenetére
Ne már! Mikor tesztelsz akkor nem használsz puck screent pl. Aztán az eredményből levonod azt az 1-1,5 g-ot, amit icm írt.
Ha használ egyáltalán screen-t a kérdező...iatti: én azért puck screen-ezek, hogy ne zaccoljam össze a felsőszűrőt. Semmi más vudu nincs benne.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
MrChris
nagyúr
Saeco nino főzőnknél a szűrőtartó kar tetjénél kezdett kifolyni a kávé, ahogy teltek a napok egyre jobban, most már használhatatlan. Gondolom ott a kar és gép találkozásánál van egy tömítés. Hogyan lehet cserélni, hol kapok belevalót?
-
goom
senior tag
-
senior tag
Nem azt írtam, hogy senki, hanem, hogy akit én ismerek. Nem Maybach, hanem pont az ellenkezője. Legalábbis az Eureka ki szokta nála verni a biztit De tudod mit, hívd fel aztán megmondja vállalja-e. [link]
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
MODERÁTOR
válasz ServerWorks #8397 üzenetére
Emberi fogyasztasra alkalmasak.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
vélemények órája ha van még: [Bellarom Caffe Crema & Aroma ]ez viselhető 5k-ért? ma voltam a lidlben és teljesen bestresszeltem, hogyha elfogy a kávém akkor mi lesz - vérnyomás okok miatt muszáj kávéznom, úgyhogy elhoztam, volt bravos rosso, azt nem mertem, pedig frissnek tűnt az is
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest