Új hozzászólás Aktív témák

  • .tnm

    addikt

    válasz sifarr #21672 üzenetére

    az érdekes kérdésen, pont azt értettem, hogy ez nem fekete-fehér. ha egy nagy bank holnap úgy döntene, hogy mostantól csak iOS-es app van, akkor szerintem jogos lenne a felháborodás, nyilván el lehet menni*, de azért alapvetően ez egy váratlan többlet kiadás lenne az ügyfeleknek. valószínűleg hasonló lenne a helyzet, ha ma 11es android-ot várnának el. (itt még azt is el tudom képzelni, hogy akár fogyasztó védelem /GVH is büntetne, ha ezek kiváltását csak fizetős módon lehet megtenni). ellenben, ahogy Te is írod, senki (vagy szinte senki) nem akar ki azon, hogy 5-ös Android-nál régebbin nem fut a banki app. Szóval erkölcsileg is, és talán jogilag is, van valahol egy balansz, hogy mi az, ami még elvárható egy szolgáltatótól, és mi az, ami aránytalan többletköltséget jelentene a banknak, ezért nem elvárható.
    a root, custom rom tiltása ebből a szempontból különleges, hiszen itt kifejezetten arra költ a szolgáltató, hogy kizárjon keszülékeket.

    *nem vagyok jogász, de azért az fontos, hogy egy bank-magánszemély közötti szerződés nem sima polgári szerződés, a feleket nem tekinti egyenrangúnak a jog, ezért az ügyfelet (papíron legalábbis) jobban védi.

    nekem egyébként az a (rossz indulatú) gyanúm, hogy azért tiltják a root-ot, mert attól félnek, hogy a banki rendszerük támadhatóbb miatta (ami már az ő felelősségük lenne), amit el tudok sajnos képzelni, hogy igaz is, ha gyányul lett megírva az app. persze ilyen esetben a root tiltása csak a probléma szőnyeg alá söprése. de remélem tévedek.

    It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

Új hozzászólás Aktív témák