Új hozzászólás Aktív témák

  • dabadab

    titán

    válasz Fera_27 #2176 üzenetére

    ''a losless és 320-as mp3 közti különbség kijön egy ilyen rendszeren''

    Az, hogy ki mennyire hallja meg a tomoritett meg az eredeti kozti kulonbseget, az nem csak a hangrendszertol, hanem a hallgatotol is fugg - bizonyos mertekig az adottsagaitol, bizonyos mertekig meg a gyakorlattol. Azonkivul a bitrate az csak egy dolog, a minoseg nagyban fugg az alkalmazott encodertol meg a beallitasoktol. Es akkor meg nem is szoltunk a ''nyersanyagrol'' - vannak viszonylag konnyen tomoritheto zenek meg vannak, amik problemasak (pl az elektronikus zenek durva negyszogei).

    Ettol fuggetlenul azert el lehet mondani, hogy a hydrogenaudio teszterei (jo hallgatok, jo cuccokkal) ugy a 192 kbites VBR MP3-aknal mar kezdik elvesziteni a fonalat az ABX teszteken (vagyis nem csak azt nem tudjak megmondani, hogy melyik az eredeti meg melyik az mp3, hanem egyaltalan nem hallanak kulonbseget a ketto minta kozott), vagyis az emberek jo resze valoszinuleg semmilyen rendszeren sem hallana kulonbseget a 320-as MP3 meg az eredeti kozott.

    Kielegito valasz? :)

    Persze, amikor fiatal voltam, es valami lerobbant ketkazettas csodan hallgattuk a Sziamit (es nem igazan tudtam eldonteni h ez koncertfelvetel v ilyen magas az alapzaja), azert az is baromi jo volt, a hangminoseg nem minden :)

    [Szerkesztve]

    DRM is theft

Új hozzászólás Aktív témák