Új hozzászólás Aktív témák

  • Gino20

    őstag

    Van egy átépítési tervem és ehhez kérnék még egy kis help-et :) .
    Ez ugye az elképzelés [link]. Jelenleg a tervezett szekrény helyén van a médiafal és az ablakok előtt (az nem teraszajtó, nem itt van a terasz) a kanapé.
    A terv, hogy ~60cm-el szűkítem az átjárót és ~260cm-re növelem a leendő médiafalat, így végre kapok a lehetőségekhez képest egy korrekt elrendezést, de a surrond-al bajban vagyok. Egyszerűen nem szimpatikus, hogy fel a magasba, fejmagasságba rakok 2 nagy polcsugárzót, amit ha jól látom pl egy vogel konzollal sem tudnám megfelelően bedönteni a hallgatási poziba.

    A leendő hátsó fal egy 25cm-es téglafal és az jutott eszembe, hogy mi van akkor, ha ebbe beépítek 1-1 sugárzót mondjuk 100-120cm magasságban? Ez a megoldás konstrukcióból adódóan vajon jócskán elmaradna egy rendes polcsugárzós megoldástól?

    Beépítés esetén 2 megoldás jutott eszembe.
    Az egyik már egy kész dobozzal rendelkező sugárzó [Focal IW 908] és a másik opció meg mondjuk egy ilyen [link] valami ilyesmi DIY dobozban [link].
    A 2 opció közül szerintetek melyik lehet a jobb? A drágább, de minőségibb kész IW908 vagy az olcsóbb, de nagyobb dobozba szerelt IW6?

    A másik, ami felmerült bennem, hogy ez esetben ha nem akarok extrém mód szenvedni a kivitelezéssel és az esztétikát is figyelembe veszem, akkor ezek a beépített sugárzók nem lennének beforgatva a hallgatási poz felé. Ettől vajon nagyot csorbul az élmény (főleg a magas tartományban) vagy fontos lenne, hogy valami olyan megoldást alakítsak ki, hogy be legyen forgatva a beépített sugárzó is?

    :R

Új hozzászólás Aktív témák