Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz repvez #36823 üzenetére

    Meg kell mérni. Egy digit multi azért csak van. :) valahol.

    Hát, amíg nincs meg a mostani váltás rajza, és legalább nem mértél egyenáramú ellenállást a hangszórókon, addig nem lehet elkezdeni sem a passzív szűrő tervezését.

    Ha nem tudsz valamit, keress utána. Google a barátod ezekben az egyszerű ügyekben.

    Akkor fogd fel úgy, hogy csinálsz két aktív mélyet a két oldalsó hangszóróval. és azt bekötöd ide:
    TX-SR505E AV 7.1 Receiver ÚJ ÁR!
    Így megúszod a külön szűrést. Csak két végfokozat kell, meg azoknak táp.

    A szükséges kimenőteljesítményről már írtam, de ha nem tudod megállapítani, akkor indulj ki abból, hogy most az erősítőd 2*75W-tól többet nem tud feltehetőleg. Ha jól gondolom, ez így megfelelt eddig neked, szóval ettől többre ezután sem lesz szükséged.

    #36824vick33
    Az SBX-ek is ennyire vacok?
    Mikor voltak azok jók?

    Csak így a hangszórókészlet összeválogatásából, meg a hozzá használt autós hangváltóból, és a kérdés(eid)ből nem úgy, tűnik, hogy tudod, hogyan kellene ezekhez hangváltót készíteni.

    A 300-as még talán oké lehet, nem egy kifinomult mélyhangszóró, de szól, és mondjuk párszáz Hz-ig (5-600) nincs nagy baja, ha jól rakták össze, de a 16-os érzékenysége kevés hozzá, itt már elbukik a történet, és a 160-as középtartományban értékelhetetlenül f*s, emiatt sem használható olyan magas frekvenciákon, ahol a tölcséres magashangszóró működni kezdene elfogadhatóan (5-6kHz).
    Szóval ezért állok én értetlenül a kérdés előtt.

    40k körül? Használt hangsugárzót. Vifa-ScanSpeak-Peerless-SEAS hangszórókészlettel bármit szinte, vagy a 90-es évekből Canton-Heco-Braun-Grundig-MBQuart. Ezek mind majdnem ugyanazok/nagyon hasonlók hangszórók szintjén.

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák