Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz killbull #36093 üzenetére

    Légyszi. Tényleg, komolyan mondom, Videoton hangszóró nincs. :) Ezt nem poénnak írom. Nem létezik. Amikor 1990 körül létrejött az Audio Kft. akkor még Videoton volt pár évig a márkanév, de az 1995-96-os magánkézbe kerülés után már nem lehet Videotonnak nevezni, hivatalosan sem.

    Ezek tök átlagos kinézetű hangszórók szerintem. Voltak ettől szebbek is, meg bármikor lehet készíteni ettől jobbat-szebbet. Nem akkora feladat.

    Fölösleges lenne bármit újraindítani azok közül. Egyik sem volt jó.

    Úgy írod, mintha nekem bármilyen közöm lenne ahhoz, hogy a Hangszóró 2000-nél mit gyártanak. Semmilyen ráhatásom nincs erre. Semmilyen munkaviszonyban nem vagyok annál a vállalkozásnál. És semmit nem csinálok a napi gyártásban, szóval a többesszám harmadik személy nem indokolt, mi nem gyártunk semmit. Ők gyártanak valamiket, de abban én nem vagyok benne.

    Ahogy én tudom, a régi hangszórók pótlására gyártanak, az eredeti hangszórók helyett megfelelő termékeket, ez a cél, ettől többet bevallottan nem vállalnak, és nem is szeretnének.

    Tíz éveket ki szoktak bírni az átlag fehérvári habszélek, az az anyag, abban a sűrűségben kb. erre képes, az 5 év nagyon alulbecsült sztem. Bár VT hangszórót én idén csak egyet javítottam, az is kb. 40 éves volt... De Vifa M21-et tíz év után hoztak vissza ugyanazzal a habszél anyaggal, Sonido SFR-145 is 11 éves volt, ilyesmi időtartamokra lehet számítani.
    Én készítek olyan gumihabokból is membránszélt, ami ennek a kétszeresét-háromszorosát teljesíti élettartamban, az 20-30 évig egyben marad.

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák