Új hozzászólás Aktív témák

  • killbull

    aktív tag

    válasz Bici #36070 üzenetére

    Szia!

    Ha még aktuális: [200mm Gumi hangszóróperem]

    Ezt pedig fórumon találtam, info neked!

    "Szevasz!
    A hagyományos ragasztó a színtelen nitro (Czapon) lakk. Tulajdonképpen nitrohigitóban oldott celluloid.
    Előnye, hogy aránylag gyorsan szárad, és a kész hangszóró is szétszedhető, javításkor csak ecsetelni kell a hígítóval, és elenged.
    Azt a fehér trutyit, ha jól emléxem K2 ragasztónak hívták, valamikor a BEAG mikrofon üzemében fejhallgató betéteket ragasztottak vele. Szerintem a fehér hidegenyv ugyanaz lehet, fa ragasztónak árulják a barkácsboltok, színre, szagra ugyanaz mint a K2.
    A VT epoxi gyantát is használhatott, mert a hangszóróperemeket némely típusnál csak le vésni lehetett, oldószer nem vitte.
    Apám vagy 50 évig javított hangszórókat, kicsit, nagyot, neki a nitrolakk vált be maximálisan.
    A háború után nem lehetett kapni, órásoktól kért óraüveg vágás után maradt celluloid hulladékot, (abból volt az óraüvgeg régen), és feloldotta nitrohígitóban.
    Rengeteg légnyomástól megsérült rádióhangszórót mentett meg vele."

    "Perem és kosár palmatex az a legjobb, mindkét felület vékonyan beken és vársz kb. 3percet mehet a helyére a dóm. Na majd egyszer készítek videót és feltöltöm, hogy lásd a végeredményt. Egy vidi 20 cm-es mély peremezés kb. 25 perc. "

    Amelyik szimpatikus, de ha nem akarod akkor kérd meg őt és gumiperemet kérj rá: [Hangszórójavítás-Hangfal javítás (Burning-Elektronic)]

Új hozzászólás Aktív témák