Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz bkercso #36024 üzenetére

    Azért ez így nem feltétlenül igaz. Sőt. Az autós végfokozatok nem tudnak 40W-os csúcsokat. már 25W-ot is 10% THD mellett teljesítenek.

    Mélyhangszórónál nagyon számít az elektromos terhelhetőség, a lengőcséve hőmérséklete, vagy sérülékenysége ugyanolyan fontos tényező, mint a lineáris kitérés Xlin. Sőt egy autós végfoknál, amiből eleve várható a négyszögjel, nagyon számít, hogy ne egy 19mm-es lengőcséve kezdje el disszipálni a clip-be futó kimenőjeleket. :)

    #36023Venyera7
    Bármi jó a közép helyére, ami méretben megfelel. :) Ellenőrizni úgysem tudod. A ráírt wattok azt nem befolyásolják, hogy kis bemenőjel mellett hogyan szólal meg. Csak azt jelentik, hogy mekkora terhelésen megy tönkre a hangszóró. De a hangszórókra írt értékek néha köszönőviszonyban nincsenek a szabványokkal így vszeg fölösleges megnézni. Inkább a lengőcséve fizikai méreteiből lehet kideríteni a terhelhetőséget, mint az adatlapból, feliratból, reklámanyagból. :)

    Amúgy ebben a méretben a Peerless TC9 vagy TG9 egy-egy normális hangszóró. Mást nem nagyon tudok, amit érdemes lenne megvenni mostanság.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák