Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz bkercso #36015 üzenetére

    :) Pont az olcsó hangváltón lehet úgy javítani, ha végigméred, és helyrehozod a váltásokat, amennyire lehet. Ha csak kicseréled az elkót fóliára semmi esély a valódi tervezési hibák helyrehozására.
    Normálisan csinálni van értelme, cserélgetéssel meg szabadidős tevékenység lesz belőle, ami szintén oké, de teljesen más lehetőségek vannak mindkettőben.

    Én csak műszaki konkrétumokat írtam, amennyire a meglévő adatok engedik. Végigelemeztem a helyzetet elejétől a végéig. Ködös tapasztalatokat, és reményeket pl. ESR-rel és bizonytalan létezésű párszor hallott kondi hangokkal kapcsolatban nálad olvastam (amik lehet, hogy nem is a kondenzátorokhoz kapcsolódtak, sosem tudjuk meg, bizonyíthatatlan).

    Fenét sem látni egy 10kHz-es mérésből. :) Olyan, hogy ESR mérés alapvetően nem létezik. A műszer sem ezt csinálja. Csak számol egy C és R értéket az egy/két frekvencián vett mintából, de az nem az ESR valójában, hanem minden más, együtt ami a kondiban van. És a kapacitás/induktivitás + R modell tényleg erősen frekvenciafüggő, elkónál vagy akár némelyik tekercsnél is.

    Félre ne érts, véletlenül sem megbántani szeretnélek, de ez egy tök világos munkafolyamat, logikus, mérhető, igazolható. És a kondenzátorok és egyéb passzív alkatrészek problémái mellett legtöbbször eltörpül egy hibásan tervezett szűrőpáros, vagy egy rossz koncepció hatása.

    #36016ozzy711
    Annyira drágát, amennyire a hangsugárzó többi részére figyelmet fordítasz. :)

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák