Új hozzászólás Aktív témák

  • Csaba_20_

    őstag

    válasz stargazer #2483 üzenetére

    Ezért hívom én abszurdisztánnak a helyet, ahol élünk. Nagy küszködések árán sikerült annyit elérned, hogy bár ők teljesítették hibásan a szerződést, mégis neked kellett a törvény betűjéből engedned. Minderre azért kényszerültél, mert a jogi útra terelés költséges és időigényes lenne. Korábban az lett írva, hogy a kisker nem tehet semmit a nagykerrel szemben, erre meg idézném a PTK-t:

    311. §
    (1) Ha a fogyasztói szerződés hibás teljesítésének oka a kötelezettel szerződő harmadik személy (előző kötelezett) hibás teljesítése, a fogyasztói szerződés kötelezettje követelheti az előző kötelezettől a hibás teljesítés miatt támasztott fogyasztói igények kielégítése költségeinek a megtérítését, feltéve, hogy a minőség megvizsgálására vonatkozó kötelezettségének eleget tett.

    (2) A fogyasztói szerződés kötelezettje az (1) bekezdés szerinti igényét a fogyasztó igényének kielégítésétől számított hatvannapos elévülési határidő alatt érvényesítheti. Az igény az előző kötelezett teljesítése időpontjától számított legfeljebb öt évig érvényesíthető; e határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.

    (3) Az (1) bekezdés szerinti igényt az előző kötelezett is érvényesítheti a vele szerződő előző kötelezettel szemben, a (2) bekezdésben meghatározott határidők megfelelő alkalmazásával.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák