Új hozzászólás Aktív témák

  • Lionela

    csendes tag

    válasz gago1975 #51187 üzenetére

    Miért félve? XDD

    Először amúgy a Helios 300-at néztem ki, de aztán megláttam mellette a Tritont és ez jött haza. A gépet vinni akarom tárgyalásokra is, és nem mindegy a nüansznyi külcsínbeli kinézett. A Helios egy fokkal agresszívabb kinézetű... És az a csuklószabdaló első él.... :DD

    Amúgy hatalmas különbség nincs méretben talán 1-2 milliméter, ami tudom hogy szintén számít, de nem tervezem maxra hajtani a gépet.

    Komolyabban még nem volt időm játszani és tesztelni azt a részét, de mindennapi felhasználáskor eddig kellemesen csalódtam. Meglepően csendes és stabil a hőmérséklete. És mindennapi felhasználásban lesz 90%-ban.

    Komolyabb játszani még nem volt időm, hogy leteszteljem rajta. Most akkor levezetésként Witcherezni egyet :D

    Ismerős javaslatára amúgy tegnap a Windows Energiagazdálkodási beállításaiban levettem a max CPU felhasználást 95%-ra. Elsőnek azzal futtattam le a tesztet.

    Íme az eredménye:

    Az eredményhez annyit, hogy a teszt során a ventilátorok kb. képességük harmadáig pörögtek fel csupán, bőven volt még mozgástér.

    Aztán kíváncsiságból áttettem 100%-ra, hogy megnézzem úgy is.
    Nem tudom, hogy ez vagy az Aida hülyítette meg szegény gépemet vagy mi, de eddig normál munkamenetben mint mondtam teljesen stabil volt, semmi kirívó kilengés, szobahőmérséklettől függően 38-45 fok között volt. Az Aida teszt óta szegény CPU másodperceként ugrált le föl a 42-65 fok közti sávban még 15 perc múlva is. Szóval a korábbi sima kisebb lankákkal tarkított görbém az Alpok hegyes-völgyes látképévé alakult XDDD

    Gondoltam adjunk neki még egy pofont, hátha attól helyreáll. Ezúttal 100%-os CPU-n. Ám el se indítottam a tesztet, mikor már láttam, mi a probléma forrása.

    A CPU órajele másodpercenként ugrált oda-vissza 800 és 4000 között. Ez okozta a hőmérsékletingadozást.

    És most jön a vicces. Letöröltem az Aidát. Azóta ismét semmi baja. A HWinfo szerint stabilan 2300 körül van az órajel, és 40 fokon a CPU.

    Szóval maradjunk annyiban hogy az Aida és a gépem nem barátok. XDDD Más teszt lehetőség??? XDD

    Amúgy nincsenek hatalmas igényeim, eddig egy 960M-es videókártyával felszerelt laptopon játszottam, az is elvitte a legújabb címeket is, igaz csak Low beállításon. Ha most közepes ne adj isten magas beállításokon is tudok játszani, az már atomvillanyásnyi különbség lesz, főleg hogy a monitor is 144 Hz-re hízott :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák