-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz philoxenia #1028 üzenetére
a szódavíz és a sör között az a lényegi különbség, hogy a sör lassan engedi ki a buborékokat, a szódavíz meg egyszerre, mikor elkezded melegíteni. így a sörrel lazább lesz. nomeg eleve laktatóbb, ebből valszeg kevesebbet bírsz megenni, mint a szódavizesből ha meg van töltve, akkor a sör íze nem érzik rajta. alkohol meg már nincs benne, hisz a sülés során elpárolog az a kevés is, ami a sörben volt.
-
ipavlidu!
tag
válasz philoxenia #1033 üzenetére
Hu, koszi!
Eleg bele ennyi, vagy mast is tegyek bele? Ja, es honnan latszik hogy valodi teljesorlesu lisztbol van a kenyer?
Ja, es jo lenne ha tudnatok meg egy-ket otletet mondani, ugyanis minden nap ilyennel kene suliba mennem. Vagy van meg valami alternativa a szendvicsen kivul is? -
ipavlidu!
tag
válasz philoxenia #1092 üzenetére
Kosz a valaszokat.
Tyhuu ez a pizzakeszito-kezikeszulek kemenynek tunik.
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz philoxenia #1108 üzenetére
hát sajna ;-(
ez már így túl sok mozzanat ;-(de azé köszönöm a help-et (:
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Don Vittorio
őstag
válasz philoxenia #1278 üzenetére
Grillt mondott. Az nem zacsis műfaj.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
Lejszi
senior tag
válasz philoxenia #1350 üzenetére
koszi
-
Brian_RL
aktív tag
válasz philoxenia #1406 üzenetére
Ígéretesnek tűnik
-
adalbert1
veterán
válasz philoxenia #1433 üzenetére
A sárgarépát szerintem megfontolom...
Azt a szószba tegyem miközben már forralom, vagy pirítsam is meg egy kicsit a hússal együtt? -
boszizsu
tag
válasz philoxenia #1489 üzenetére
Hálás köszönetem érte, még a nyálam is csorgott, mikor olvastam a receptet. (Hiába no, én már csak ilyen vizuális fajta vagyok )
pc-user: igen, igen, a házi mindennél jobb, kenyeret is olyant eszünk, meg ma csináltam májkrémet is, igazi májból, szója nélkül, E-k nélkül. (bár az is igaz, hogy csak három napig szavidős) A babarecepteket beszkennelem, és elküldöm. A védőnőtől szereztem anno egy kis füzetkét.
Na és a finomságért cserébe egy könnyű sütike így Karácsony után:
Almás daratorta:Hv: 11 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 6 dkg dara, 6 dkg dió, 5 db alma, egy kevés sütőpor, gyümölcsíz
A cukrot a vaníliás cukorral és a 3 tojás sárgájával habosra keverd! Ebbe a masszába a darát belekeverd, aztán hagyjad pihengetni fél órácskát! Közben meg tudod hámozni az almát, és vágjad apró kockákra! Daráld le a diót is és verd fel a tojás fehérjét!
Amikor a darás massza kipihente magát, keverd hozzá a diót, a sütőport, az almát, meg a habot.
Kikent tortaformába öntsd bele, kend meg a tetejét egy kis dzsemmel, és lassú tűzön süsd készre tűpróbáig. (Tűpróba: a kevert sütit sülés közben tűvel vagy fogpiszkálóval meg kell szúrni, és így tudod ellenőrizni, hogy megsült-e. Ha még nem sült meg, akkor rá fog ragadni a tészta.)
Extra variációként szórhatsz rá nagy darabokra vágott mandulát, vagy rápiríthatsz egy kis tojáshabot is.Nálunk nagy sikere volt, egy délután alatt felfalta a banda.
[ Szerkesztve ]
Jó, ha ezzel számol, ki belép a körbe: lesz kölyök-órjásból komoly felnőtt törpe.
-
ngabor2
nagyúr
válasz philoxenia #1629 üzenetére
szerintem a kefír és az aludttej savanyúbb, mint a joghurt.
igazából az a nagyobb baj a joghurttal, hogy nem ad tartást a cuccnak, tehát igazán sűríteni nem lehet vele.
a kenyérhez kenyérlisztet tettem. most lett kész, hamarosan kiveszem a gépből, csak hadd hűljön kicsit.
-
csyo
senior tag
válasz philoxenia #1667 üzenetére
köszönöm
a hétvégén sütök is egyet
--------
és király lett a topik új neve
[ Szerkesztve ]
Legyen szép a napod!
-
ngabor2
nagyúr
válasz philoxenia #1749 üzenetére
mivel idén a gombaszezon "érdeklődés hiányában elmaradt", ezért nem biztos, hogy kerül bele oké, venni is lehet, de annak nem olyan a hangulata. saját fogású halhoz saját szedésű gomba dukálna
a lecsót szeretem, de valahogy nem illik össze a két íz, legalábbis nem tudom elképzelni. a pörköltalapot természetesen addig főzöm, amíg a hagyma szét nem fő, a hal szeret hamar megfőni.
-
rii
nagyúr
válasz philoxenia #1772 üzenetére
szerintem "szenvedés nélkülinek" gondolta
biztos olyan mint én, hogy a konyhát csak alternatív felhasználásban tudja elképzelnia jénaiban nem égne oda?
mondjuk sütőben próbálja meg valaki kevergetni
jut'eszmbe jénaim van, (de hogy minek ....) megyek .... veszek tejet, meg rizset ...
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
zoltanz
nagyúr
válasz philoxenia #1769 üzenetére
Én sem rakok bele majorannat, vörösbort sem, rakok bele viszont őrölt köményt is. Aztán néha pikánsan csinálom több csípős fűszerpaprikával, van amikor nem és egy kevés tejszínnel.
Ui: A fűszerpaprikával vgyázni nem az elején belerakni mert megkeseredhet állítólag.
[ Szerkesztve ]
Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek
-
zoltanz
nagyúr
válasz philoxenia #1779 üzenetére
Na márt ezt is tudom, köszönöm, amúgy igen sok paradicsommal szoktam készíteni és csak friss alapanyagokból lehetőleg. Nekem hál isten ritkán sok a a savam eszek mindent mint a güzü.
Piát egyedűl a gyümilevesben szeretem pl valami likőr cherry brandy vagy hasonló.[ Szerkesztve ]
Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek
-
csyo
senior tag
válasz philoxenia #1780 üzenetére
mmm:-(
akkor hogyan sütök kalácsot Angliában?
Mert itt max porélesztőt kapok, és a liszt sem ugyanolyan jó, mint otthon:-(Legyen szép a napod!
-
zoltanz
nagyúr
válasz philoxenia #1779 üzenetére
Mondjuk én nem rakok mindenbe vegetát hasonlókat, babérlevelet, agyonfűszerezve, amolyan romásan főzni... Igaz így több időt igényel, jóízűre beállítani az ételt, de megéri.
A húst szokták forrázni is azthiszem ha túl marhahús aromás pl.[ Szerkesztve ]
Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek
-
btraven
őstag
válasz philoxenia #1783 üzenetére
Ecetes uborka is lúgos?
Úgy érzem hogy jótékony hatása van most. Meg a meggynek. Sajnos paradicsom nincs itthon.
Valahol azt olvastam a zinterneten hogy a zabpehely lúgosít. Elkezdtem enni de egyre rosszabb lett a gyomrom. Most már úgy ég mintha savat ittam volna.
Na mindegy, így jár aki önjelölt fitneszguruk ostobaságait olvassa. -
#82860288
törölt tag
válasz philoxenia #8218 üzenetére
Hát, nem tudom, még csak pár hete kezdtem ezt az egészet.
De Szabi pék szerint ha hűtőből veszed ki a kovászt, akkor kell neki 2-3 óra, hogy szobahőmérsékletre melegedjen.
Még arra gondoltam, hogy kiveszem este, feletetem lefekvés előtt és akkor reggel már kezdhetem is a dagasztást.
De akkor meg legalább 16 órát töltene a hűtőben a tészta sütés előtt. -
krizmo_
Topikgazda
válasz philoxenia #8218 üzenetére
Mondjuk vadkovásszal még nem dolgoztam nem tudom mennyire gyors.
Sok mindentől függ, a hőmérséklettől, hogy mennyire erős a kovász(az ő kovásza még elég fiatalka, így nem túl erős), sokkal több idő kell neki, mint az élesztőnek.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz philoxenia #8222 üzenetére
Élesztővel kezdtem, aztán később öregtésztával sütöttem, de pár éve minden receptemet átalakítottam kovászosra, már csak azzal sütök, minden kelt tészta kovászosítható.
Én minden péksüteményt, kenyérfélét itthon sütök, nem szoktunk ilyesmit venni, így nekem megéri kovászolni. -
totron
addikt
válasz philoxenia #8230 üzenetére
Durum tészta kell oda, sőt, nem csak oda, mindenki számára egészségesebb. Ha arra vagy ráállva, minden kenyér vércukorrakétaként viselkedik benned.
jól áll ez a hozzáadottság
A beleoldódott vas.[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz philoxenia #8238 üzenetére
Az előző 2 albérletben volt szageleszívó, az nem segített eleget. Legközelebb kipróbálom kültéren, hátha a kis hordozható lidlis indukciós eléggé meg tudja hajtani.
-
attiati
veterán
válasz philoxenia #8255 üzenetére
Mióta használod és milyen gyakran?
Illetve melyik modell?
Nem volt mosogatógépben.
Szerintem modelltől is függhet.Totron: köszi szépen!
-
Predator2
addikt
válasz philoxenia #8262 üzenetére
Nem erre a területre van az a topic.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
sutszi
veterán
válasz philoxenia #8268 üzenetére
Többször csináltam már kovászos kalácsot... és kenyeret. A kalácsban a vaj eldolgozása kézzel brutál nehéz... Kenyérsütő gépben viszont nagyon szép homogén tészta lett.
Természetesen egy ilyen dagasztó géppel is jó lesz az eredmény... a lényeg, hogy a gép sokáig és fáradhatatlanul tudja csinálni...[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
#82860288
törölt tag
válasz philoxenia #8268 üzenetére
+sutszi
De jó, ma rendeltem egy hasonló masinát, alapgépet.
Hétvégén kérdezte a masszőröm miért kemény a kezem és a mellizmom, mondtam neki, hogy dagasztottam.Géppel meddig érdemes dagasztani?
-
krizmo_
Topikgazda
válasz philoxenia #8268 üzenetére
Mostanában már tejszínt adok vaj helyett a kalácshoz, de ha valamihez mégis vaj kell, akkor szobahőmérsékletűt használok.
Kovászos kenyérhez nem jó a kenyérsütő. Beleragad.
Kézmeleg vizet simán elbírja a kovász.[ Szerkesztve ]
-
Cha-b
senior tag
válasz philoxenia #8268 üzenetére
A tea hőmérsékletű víz sem az igazi élesztőnél, mert megöli az élesztőgombákat. 37-38 fok az ideális, kb mint a testhő.
CSAKAKISPEST!!!!
-
krizmo_
Topikgazda
válasz philoxenia #8285 üzenetére
Én sem szeretek túlzottan kézzel gyúrni, korábban kenyérgéppel ment a dagasztás, de a kovászos tésztát nem kezelte jól, így el lett adva, sikerült elhatároznom magam egy KitchenAid mellett, így majd valamikor beruházunk rá.
A tésztaféléket durumlisztből szoktam készíteni, azzal könnyebb dolgozni, mint a sima liszttel. -
#82860288
törölt tag
válasz philoxenia #8308 üzenetére
Oh, fájdítjátok a szívemet ilyen képekkel.
Szerintem elrontottam az arányokat is, emiatt a dagasztás sem olyan lett, mint kellett volna.
De idióta vagyok, hogy eszembe sem jutott közben, hogy tegyek még bele lisztet, mert felveszi. -
krizmo_
Topikgazda
válasz philoxenia #8308 üzenetére
Nagyon helyesek! Sütés után nincs róluk kép?
Mi van a cetlire írva, nem tudom rendesen elolvasni?
-
krizmo_
Topikgazda
válasz philoxenia #8320 üzenetére
Megkóstolnám. Mekkora, amúgy? (A kifli, még mielőtt félreértenéd. )
#8321 Digitalpimp
Lehet persze, elkészítve. -
krizmo_
Topikgazda
válasz philoxenia #8323 üzenetére
-
krizmo_
Topikgazda
válasz philoxenia #8336 üzenetére
Én is egyből 250 fokos sütőbe teszem, amikor kiveszem a hűtőből, ha kint keleszted még hűtőztetés után szétfolyik a tészta, és lapos lesz. Ha formában van, akkor pedig összeeshet.
Pulton van 5-6 órát, majd hűtőzik ~12 órát, ennyi idő alatt megkel.[ Szerkesztve ]
-
#82860288
törölt tag
válasz philoxenia #8362 üzenetére
Garat malomból BL-80 kenyérlisztet, ebből készült a kovász is.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz philoxenia #8391 üzenetére
A rizst meg kell főzni, a tojást sütni kell, a répa se nyers. Tovább tartott, mint egy hagyományos ebéd.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz philoxenia #8395 üzenetére
Csináltál már sushit? Nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz philoxenia #8397 üzenetére
Nem nyers halból van. Bár sokan úgy hiszik, hogy a sushi csakis nyers halból készülhet.
-
sutszi
veterán
válasz philoxenia #8400 üzenetére
Ez egy Lego Technic csak kajával... A táplálkozási megkötéseiden belül engedd el a fantáziád... azon belül olyat csinálsz amilyet szeretnél.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
sutszi
veterán
válasz philoxenia #8402 üzenetére
Ez egy előítélet. Azt sugallod, hogy ami jól néz ki az nem finom... Ami elég WTF... A fine dining sem értem miért gondolod, hogy csak a látványról szól? Azt gondolod nem adnak az ízekre?!
Ráadásul ennek semmi köze a Sushi-hoz. Ez egy étel aminek ez a sajátossága, hogy így kell összerakni. A paprikás krumpli meg megint másképp néz ki...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
sutszi
veterán
válasz philoxenia #8404 üzenetére
Én szeretem ha valami finom és mellette még gusztán van tálalva.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
krizmo_
Topikgazda
válasz philoxenia #8400 üzenetére
-
krizmo_
Topikgazda
válasz philoxenia #8411 üzenetére
Találtam neked sertésből, ami egyben sértés is: [link]
Bocsánatot kérek mindenkitől, aki megnyitja a videót!
-
lord_m
senior tag
válasz philoxenia #8478 üzenetére
Mondjuk tejbegrízt még nem hallottam paprikásan, rozmaringosan...
-
lord_m
senior tag
válasz philoxenia #8480 üzenetére
Innen már csak egy lépés a lekváros hal...
-
Ispy
veterán
válasz philoxenia #8478 üzenetére
Nézd aki még sosem csinált mákos lecsót, az még nem is élt egy percet se.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
krizmo_
Topikgazda
válasz philoxenia #8529 üzenetére
Nekem inkább édesebb kenyerek sikerültek eddig belőle, de ritkán sütöttem csak magában, kovásszal is a linkelt receptet szoktam megsütni, van hogy variálok kicsit, de általában így készítem.
-
Beni2360
félisten
válasz philoxenia #8533 üzenetére
egy egy szuper lista a liszt valasztekhoz. Igy mar konnyebben indulok el.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
krizmo_
Topikgazda
válasz philoxenia #8538 üzenetére
Sütni jól tud vele sok mindenki, csak a minőséggel vannak gondok. Bevizsgáltatták már néhányan, többek között lisztjavító szerek vannak bennük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby rádiós topik
- Politika
- Meggyőző arcjátékkal reagál a kínai humanoid robot
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Magisk
- BestBuy topik
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Xiaomi Smart Cooking Robot. Teljesen új bontatlan 2 év garanciával!
- DAH Solar 405W full black napelemek verhetetlen áron
- Traktor és kamion matricák széles választékban! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Rowenta RH6751WO Dual Force Cyclonic akkus Rúdporszívó, 48W, 2 sebesség, 45 perces üzemidő
- Üzleti és kirakat matricák a legjobb minőségben! PH tagoknak 30% kedvezmény!