Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz dchard #23496 üzenetére

    A másik lehetőség, hogy a jelenlegi csekélyke kapacitás közel 40%-át megkajáló 2G-t baromi gyorsan kikapcsolják, és 3 helyett 5MHz-ben tolják tovább csak LTE-n.
    Műszaki szempontból biztos így lehet optimálisan kihasználni a meglevő kapacitást.
    De a DIGI mobil jövője inkább üzleti modell kérdése, mint műszaki.
    (Csak morfondírozok.)
    Mi van akkor, ha a DIGI sem 700-as, sem 900-as, sem máshol nem nyer frekit?

    1) Bedönti az egészet. Ügyfeleket eladni nem tudja (meg se venné senki), a beépített vasat le kell bontani, eladni, bár értéke annak se nagyon van. A bukta akár az alapüzletágat is veszélyeztetheti. Nem perspektíva.

    2) Internettel nem tud konkurálni senkivel. Kis kapacitás, kis kiszolgálható előfizetői szám. Vegetálás folyamatos veszteséggel. Ez sem perspektíva.

    3) Pont a hangszolgáltatás, ami esélyt adhat valamennyire a fennmaradáshoz.
    Itt a tiszta 4G-s VoLTE/VoWIFI-re átállás nem igazán megoldás még hosszú évekig. Megvan a készülékcseréknek a ciklusa előfizetői oldalon is. DIGI-re váltás miatt kevesen cserélnének mobilt.
    Meggyőződésem, hogy a DIGI célközönsége a kisfogyasztó. Aki most 7-10 ezret költ mobilra (adat és hang) az nem fog DIGI-re váltani. Viszont, aki most prepaid vagy alacsonyabb havidíjú előfizető (és neki elfogadható a lefedettség), az már könnyebben válthat. Nekik lehet vonzó a (9-)19-25-35-40 forintos percdíj helyett az 5 (+hálón belül 0).
    Ad abszurdum még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy 2G-re kellene átállítani a meglevő teljes frekit, ha a 2G-s hanghívásnál fogyna el a kapacitás. Egy kétkártyás készüléknél könnyebb pótolni más szolgáltaval az internetet, mint az 5 forintos percdíjat.

    Persze a legjobb lenne sok új freki. De mi van akkor, ha nem lesz?
    A te javaslatod egyféle megoldás, de szerintem az önmagában nem oldja meg a kérdést.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák