Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz dzsordzs69 #81800 üzenetére
A vezetéknélküli nyomtatódnak beállítasz egy ip címet abból a tartományból, amit a routered kiszolgál. Pl. ha a routered 192.168.1.0/24-et szolgál ki és a dhcp poolja 192.168.1.100-192.168.1.200, akkor mondjuk 192.168.1.10-et. És a helyi hálózatodban erre a 192.168.1.10-re nyomtatsz. Csak megjegyzem, hogy saját hálózatunkat változatlanul nem isp-s eszközökkel alakítjuk ki, hanem a saját tulajdonú routerünkkel...
-
Laccoss
addikt
válasz dzsordzs69 #81802 üzenetére
És ugye jön ami a múltkor is volt, hogy lehet a wifi csatornát (channel) kellene beállítani 1-11 közé, hogy lássa a wifi-t.
Itt tudod beállítani fix-re a nyomtató ipcímét.
Miután ezek megvannak, lehet szórakozni a WPS-sel. Így az első miatt remélhetőleg látni fogja a nyomtató a wifidet, a második miatt pedig be lesz állítva a megfelelő belső hálózati cím a nyomtató számára (DHCP mindig azt az ipcímet adja majd).
A nyomtató MAC címét a hálózati infó kinyomtatásával kapod meg.
Bár ez egy másik nyomtatóhoz útmutató, de hátha...
[ Szerkesztve ]
-
dzsordzs69
senior tag
válasz qnadam #81808 üzenetére
Bocsánat, még nem vagyok otthon, azert nem reagáltam. A mac-vadászat mar tegnap megvolt, egy gombnyomás a nyomtatón. A wps gomb teljesen random reagál, első, masodik, sokadik, hosszú, rövid nyomásra. Lényeg, hogy ha "aktív" es világít a led-je, akkor sem találja meg a nyomtató. Kipróbáltam, a telefon is zárt hálózatként látja jelszó nélkül ö sem tud csatlakozni. És a nyomtatónak semmilyen felületen nem lwhet beirni a jelszót, router nevet.
Mindenesetre addig is köszönöm, amig meg tudom nézni aminet írtatok. :) -
veterán
válasz dzsordzs69 #81809 üzenetére
hm. nekem is epsonom van, de annál vezetéken be lehet állítani a netet.
kerülőutas megoldás: ha van mobil hotspoton meg tudod oldani a wps-t, akkor nevezd el úgy, mint a routered, csináld meg a csatlakozást, és gyiaistálló? gazemberség? hupákolás?
-
veterán
válasz dzsordzs69 #81811 üzenetére
legyen, ugyanaz mint a routernek. de ennek csak akkor van értelme, ha a hotspot támogatja a wps-es kapcsolódást.
istálló? gazemberség? hupákolás?
-
hklk
csendes tag
Üdv.
Digi Miskolc FFTH, letöltés 5 Mbps a 1G helyett. Tud valaki valamiről mi okozhatja?
(Feltöltés is csak 140M a 300M helyett) -
Foose
addikt
Nálam kb negyed órája dobta el a netet a router. Egyenlőre ennyit látok hogy az összes ip cím 0 lett a router beállításokban, ezért gondoltam hogy nálam van a hiba.
De miért felejti el a router az ip címet???? megy a gép és net, egyszer csak piros lesz a földgömb ikon a routeren. TP link AC1750
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
Foose
addikt
válasz zsolt1225 #81818 üzenetére
Én már hívtam a digit, mondtam mi a gondom, de ugye annyit tudnak ilyenkor mondani hogy ők látják a saját eszközüket és az működik. Néhány napja volt egy központi hiba, akkor is ugyanezek a jelenségek voltak. Két és fél óra múlva jött helyre. Nem vagyok hajlandó néhány napon belül másodszor is várni. Közben most úgy látom kapcsolódott. Negyedik újra indítás volt. Villog a villany és a ventilátor is le-le áll. Lehet valami áram gond van itt pluszba.
-
MODERÁTOR
Valami gond biztosan van, a TV-s topikban is írják, hogy több helyen nézhetetlen az adás.
-
Foose
addikt
Nekem is az a gyanúm hogy megint van valami,mert bár helyre állt a kapcsolat,lassú a net. N agyon lassan tölt be mindent. Nyíregyháza
-
MODERÁTOR
-
Foose
addikt
válasz Intruder2k5 #81824 üzenetére
Persze, ezt én is tudom. Írtam is olyat..... Valószínűleg még nem jutott el a panasz hozzájuk mindenhonnan, amikor ezt válaszolták. Azóta sincs net. Egy órája
-
Foose
addikt
Még mindig várom a csodát.... Kettő órája... [kép] Nyíregyháza, 1 gigás net.
[ Szerkesztve ]
-
Garold
senior tag
-
Foose
addikt
válasz Intruder2k5 #81827 üzenetére
Hát itt sajnos negyed 9 óta ilyen. Nem véleltenül vagyok ideges. Persze nem mindig ilyen jó,mert kétszer volt olyan is,hogy nem volt kapcsolat se.
attilav2 De jó már neked,nekem a büdös életbe nem volt 5-600 mbit/s-tól több. Igaz állítólag azért mert panelben lakok.
Garold pontosan,lassan minden héten van valami sz@r közben újra elment a net. Nulla[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Garold #81831 üzenetére
Erről is már sokszor volt szó, nem pont úgy van ahogy írod.
A szolgáltatót érintő hatósági eljárásban a szolgáltatót terheli annak bizonyítása, hogy az előfizetői hozzáférési pont alkalmas a kínált sávszélesség elérésére”.
...
Ez általában az alkalmazott technológia vagy a hálózati infrastruktúra által meghatározott felső korlát, amelyet ideális feltételek esetén, a hálózat kevésbé leterhelt állapotában lehet elérni vagy megközelíteni.
A szolgáltató a kínált sebességre nem tud mindig garanciát vállalni. Az azonban nem jogszerű, ha olyan adatsebességet kínál az előfizetőjének, amely az adott előfizetőnél sohasem érhető el.Igényelj egy NMHH mérődobozt, annak eredményei alapján könnyebben tudsz reklamálni is.
[ Szerkesztve ]
-
Garold
senior tag
válasz Intruder2k5 #81832 üzenetére
Köszönöm az ötletet, már igénylem.is, remélem jóvá is fogják hagyni.
attilav2: már létesítéskor és hibaelhárításkor is.jeleztem a szerelők felé, hogy karcsú a sebesség, a válasz mindkét esetben az volt hogy itt csak ennyit tud a hálózat.
Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
Foose
addikt
válasz Garold #81834 üzenetére
Én is megigényeltem. Bár azt írják hogy azoknak ajánlják ezt,akinek kevesebb mint 1000 mbit/s a szolgáltató által ajánlott sebesség. Jelenleg azokra a szolgáltatásokra koncentrálunk, amelyeknél a szolgáltató által ajánlott sávszélesség kisebb, mint 1000Mbit/s. Meglátjuk. Köszi Intruder2k5
-
MODERÁTOR
Meglátjuk, lehet az még egy régebbről ottfelejtett szöveg, nem olyan régen pont az 1000Mbps sebesség miatt rendszeresítették a Linksys routerből átalakított új mérődobozt. Ha kaptok, akkor ilyet fogtok kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Foose
addikt
válasz Intruder2k5 #81837 üzenetére
Várunk. Aztán majd lesz valami.. Már ahogy írod és linkeled, meg kellene kapnunk az ígért sebességet. De nálam max 5-600 mbit...
-
TeeJay
félisten
válasz Intruder2k5 #81832 üzenetére
Ezt feltöltés reklamációra is lehet használni?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
válasz TeeJay #81841 üzenetére
Egyelőre semmi sem kötelezi a szolgáltatókat arra, hogy a doboz méréseit hitelesnek elfogadja, de szerintem hibabejelentéskor mindenképp előny, hogy a felügyelő hatóság által kibocsájtott eszköz számaival támasztod alá a panaszod, és persze azok magához a hatósághoz is folyamatosan eljutnak. Nyilván a projekt elsődleges célja nem az egyedi hibák kiszűrése, de középtávon ha adott területről több doboz is egyező, nem kielégítő eredményeket közöl rendszeresen, arra már az NMHH is jobban odafigyelhet.
-
TeeJay
félisten
válasz Intruder2k5 #81842 üzenetére
Azért kérdeztem hogy a garantált minimum alatti feltöltésre is ugranak-e mert akkor van értelme bohóckodni ilyen dobozzal. Persze még nem jöttek FTTH-t kötni de 2 ilyen előfizetőnél már láttam hogy napközben 30megabit feltöltés az még fele sincs a garantált minimumnak és ha a DIGI szerint ez így rendben lesz akkor páran összebeszélünk és folyamatosan be fogjuk jelenteni hibára, majd ha akkor sem történik semmi akkor NMHH
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Z.m.Z
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek már légyszi. Digi 1000 netem van itthon, üvegszáloptikás rendszer, egy wi-fi modemmel, ami gondolom router is és erről megy a tv és két csutka antennája van. Erre dugtam anno egy TPLink Archer C7 routert, hogy növeljem az adókörzetet. Most egy ideje elkezdte azt játszani, hogy a C7 routerre csatlakoztatott telefonok, nem hajlandóak bizonyos programokat futtatni, adatkapcsolat hiányában. Sőt a Play áruházból is képtelen letölteni a készülék. Mindeközben böngészni és közösségi appokat használni meg tökéletesen lehet. Ha közelebb megyek a digis modemhez és átváltok annak a wifijére, megint minden tökéletes. Már kikapcsoltam a tűzfalat a TPLink routerben és minden biztonsági vackot, de a probléma továbbra is fennál.[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Most rendeltem internetet olyan családi házba, ahol már full be van kötve az optika. Ügyfélszolgálat szerint ez 6000 Ft-os bekötési díjjal fog járni, hiába van már bekötve.
Ilyen jól megy a Diginek, hogy ilyet kér? Vagy most már minden szolgáltatónak van ilyen díja? Csak azért fura, mert korábban ölték egymást a szolgáltatók az új előfizetőkért.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest