Új hozzászólás Aktív témák

  • erdoke

    titán

    válasz Zola007 #56282 üzenetére

    Ez az energiadeficit vs. fogyás számítás totál tévút. Az ember nemhogy nem zárt rendszer, de többszörösen szabályozott, tehát beavatkozik idegileg, hormonálisan, stb. Termodinamika törvényei zárt rendszerekre vonatkoznak 1:1-ben.
    Mutassak olyan blogot, ahol az illető 3 hétig megduplázta a kalória bevitelét zsírból, majd másik három hétig szénhidrátból? Szerinted mi történt? Annyit elárulok, hogy nem ugyanaz, pedig a te számításod szerint annak kellett volna.
    Ennek ellenére a negatív kalória mérleg akár igaz is lehet, de nem ez a lényeg, hanem hogy közben mit érzel, miként reagálsz. Ha állandóan éhes vagy és hiányérzeted van, borítékolhatóan nem működik a dolog hosszabb távon. Arról nem is beszélve, hogy komolyabb kalóriacsökkentés mellett egy átlagos ismeretekkel rendelkező ember könnyen más, nélkülözhetetlen tápanyagok bevitelét is drasztikusan csökkentheti.
    Egyébként már sportolok egy ideje, mármint a nagy sétákon túl, és nem tunik úgy, hogy jelentős mennyiségű izmot veszítettem volna a kérdéses 5-6 hónap alatt. Nem is nézek ki úgy.

    A legjobb aláírás a héten

Új hozzászólás Aktív témák