Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    válasz erdoke #56280 üzenetére

    amit amott írtál az mindössze a negatív kalóriamérlegről és az lesz a végkimenetele, hogy egészséges élelmiszerekből egyszerű technikákkal elkészített ételek jobban telítenek, nem tudsz annyit enni belőle.
    több zöldség, rost, stb, b-komplex meg multivitamin pedig bepörgeti az anyagcserét
    Ha 6 hónap alatt fogytál 30 kg-ot sport nélkül, akkor az napi 1280 kcal-os nettó energiadeficit, ami mozgás nélkül hosszú távon meglehetősen egészségtelen. Ki is fejtem miért:
    Pontos tömegekről nem volt szó, de ha minimális izomveszteséggel ment le a 30kg és tegyük fel nem vagy most kiugró formában, akkor durván 45-50kg felesleged lehetett.
    Ez mindössze annyit tesz, hogy alapjáraton a zsírbontás 35-36 kcal-t tud biztosítani éhezési állapot nélkül, tehát a kezdeti 45-50kg zsírraktár mellett napi 1600-1800 kcal-s deficitet tudott neked kiszolgálni, azonban 30 kiló leadása után már csak 600-700 kcal pótlására képes a maradó zsírmennyiség (jelzem, mozgás nélkül)
    Ez lineárisan csökkenő, tehát a deficit megtartása mellett időközben elkezdtél izmot is veszíteni, csak mivel nem sportolsz, ezt nem veszed észre a mindennapokban.

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Új hozzászólás Aktív témák