Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    Topikgazda

    válasz bélanéni #6817 üzenetére

    Az áremelkedésnek sok oka van, ez nem szabad leegyszerűsíteni arra, hogy "szemétmultik". Egyrészt, közben 2009 óta volt "némi" infláció. A PC piac tovább szűkült, és mint ismeretes, az árakat a kereslet mennyisége _is_ meghatározza, tehát most kevesebb vásárlóból kéne finanszírozni a fejlesztéseket.
    Persze nem dolga egy felhasználónak ismernie a hátteret, de ettől az még létezik. Egy mai kártya fejlesztése sokkal bonyolultabb, mint 15éve volt. A gyártáshoz szükséges technológiák kifejlesztése és a gépsorok legyártása/üzemeltetése szintén rengeteg pénzt nyel, amit valahonnan viszsa kell szedni, különben lehúzzák a rolót. Amikor mi itt egyszerűen azon értekezünk, hogy 1-1 új generáció mit képes hozni teljesítményben, akkor azt is látni kell, hogy emögött iszonyatos mennyiségű tudás (a szakembergárdát is nagyon meg kell fizetni), és mérhetetlenül bonyolult, irtózatos pénzeket igénylő technológiai fejlesztásek vannak. Mindez mint már írtam, egy folyamatosan zsugorodó piacon. Ez törvényszerűen áremelkedéshez vezet...

    A másik. A konzolok azért olcsóbbak, mert:
    1. Óriási mennyiségben gyártáják, ami árcsökkentő hatású
    2. Még így is minimális haszonnal (akár veszteséggel) adják őket, amit aztán a licenc díjakból és a játékokon keresztül a store eladásokból hoznak fel nyereségesre. Ezt egy VGA gyártó nem tudja megtennei PC piacon, neki tisztán a termékből kell megélnie.

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák