Új hozzászólás Aktív témák

  • MoP_FX 57

    őstag

    válasz WaterWawe #49067 üzenetére

    328i legjobb tudomásom szerint csak USA importból, azért is van olyan kevés.

    Automata vagy kézi teljesen szubjektív. Én csak annyit mondok, hogy ne írd le az automatát csak mert automata, egyszer ki kell próbálni, aztán eldöntöd. E46-os esetben szokott az lenni az ökölszabály, hogy egy váltó felújítás nagyjából összemérhető egy kuplung+kettőstömegű cserével. De nyilván az még egy ZF 5HPXX szemben a 6HPXX-szel, amit már ezekbe szerelnek.

    Személy szerint én nem fáznék annyira az automatától, alapvetően ezek a ZF-ek elég strapabíróak. Kússzon, váltson szépen, PRND között ne rántson, tudja kapcsolni az összes fokozatot, kickdown esetén se omoljon össze stb. Ha ezek rendben vannak, akkor én magam részéről bevállalnám 12 évvel is, de akár 20 évvel is.

    Kézivel meg mindig ott van a fordulatszám, ahova te teszed, lehetőleg 3500 környékén, ahol már nyomatékmaximum van. :)) Ezért szeretik. Ha én lennék vásárlás előtt és kizárólag hétvégi élvezkedős autó lenne, akkor egyértelműen kézivel lenne, ha daily driver, akkor valószínűleg automata, dugóban úgyis csak nyírod a kuplungot, a wandler meg elkavargatja a löttyöt kvázi nulla kopással.

    (#49066) SeniorTilla: Tiszta sor, hogy az infotainment öregszik a leglátványosabban minden 2000 utáni autóban, ezzel nem mondasz újdonságot.

Új hozzászólás Aktív témák