Új hozzászólás Aktív témák

  • laika1200

    csendes tag

    válasz Benji77 #15661 üzenetére

    "Egyrészt nem vagyok idióta , hogy tudván tudva hogy nem lesz tartós a reball, ingyen dolgozzak vele a következő alkalommal. 2 éve en is csak reballoztam, de senkinek sem jó ha visszajön a gép ugyanazzal a hibával." - Valószínű jelentősen másképp csinálunk valamit, mert amelyik GPU-nál mi be merjük vállalni a reballt 10% alatt van az esélye hogy 1 éven belül visszajön. Ez saját statisztika. Mivel a sikeres javítási rátánk 95% fölött van ezért ez a kevesebb mint 10% még belefér a nyereséges működésbe.
    "Persze van 1-2 fajta chip ami tovább fog menni, de nem az elválo golyók miatt ergo felesleges golyozni. Magban van a gond. Persze láttam mar felvalo golyót 2 alkalommal, de ott a pad-ek is fel szakadtak a PCB-rol." - A flip-chip és a tok közötti bumpok törése/elválása (flip-chip hiba) ismert jelenség ugyanúgy, mint a tok és a nyák közötti golyók törése/elválása. Egyes chipek az előbbire, más chipek az utóbbira hajlamosak. A padok felválása pedig gyártóspecifikus, nálunk a Compaq a listavezető. Nem merném kijelenteni hogy a chipek 90%-át cserélni kell, a saját kimutatásom ettől jóval kevesebbet mutat. Érdekes, én minden második chip levétele után tudok olyan képet csinálni mint amit korábban posztoltam. Az elváló golyók miatt pedig nem minden esetben felesleges golyózni, ugyanúgy megállhat tőle a noti mint egy flip-chip hibától.
    Nekem nem azzal van bajom, hogy sokan reballoznak, hanem inkább az nem tetszik, hogy ezzel félrevezetik az ügyfeleket. Ezt pedig ugye nem nekem címezted? Én minden esetben elmondom a megrendelőnek hogy mindenki százalékos eredményességgel dolgozik. Mi is. Nálunk a megrendelő tájékoztatva van mindkét lehetséges javítási mód áráról illetve kockázatairól. Ezután ő hozza meg a döntést hogy kéri-e a javítás valamelyik formáját, vagy sem. Adtam már vissza notit úgy hogy nem vállaltam be a reballt, hiába csak azt kérte volna a megrendelő mert "előzőleg a másik notival sem volt gond". Hol van itt a félrevezetés?
    Nálunk a műhelyben "fehér pasztát", rosin fluxot, fake amtech fluxot, "kék kínai hővezető lapot" legfeljebb a szemetesben találsz, más által már javított notikból kidobálva/kitörölve. A héten javítottam más által már golyózott Macbook Pro-t chip cserével (2 helyről adták vissza a tulajnak belebarmolva). Szintén zenész Dell D630-at chip cserével (ez csak fenyőgyantás reflow-t kapott és sarkazva volt), Compaq Presario CQ56-ot chip cserével. Mindegyik chipet a polcról vettem le, nem kellett rendelni sem. Mindháromnál alapból chip cserét javasoltam, másképpen be sem vállalom... Előtte BP-ről javíthatatlanként visszaküldött 4 db. notiból 3 sikeresen javítva lett, a negyediknél az előttünk ügyködő mester sikeresen ráküldte a 19V-ot a chipsetre.

    Szóval ne kezdjük már itt látatlanban egymást savazni, én sem mondtam olyat hogy chipet cserélni sokan tudnak itt, de azt eldönteni hogy szükséges-e az adott chipet cserélni biztosan legalább -1 fő. Inkább azokat az embereket/cégeket kellene lassan nevesíteni akiktől a szétbarmolt notik jönnek sorozatban. Egyszerű, meg kell kérdezni a megrendelőt ki javította a notit előzőleg.

    Béke! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák