Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Habugi #87425 üzenetére

    Amúgy, ha már a téma... A mára szerintem a 6700K jobb, mivel egyszálon gyorsabb. Pont. Viszont azért az 5820K-t sem kell ám félteni egyszálon, szóval ha sok-sok éves távlatban gondolkozunk, simán megérheti, mert nyers erőben azért brutális. Ami egy gigantikus kérdőjel, mennyire lesz mondjuk 2-3 év múlva a Skylake IGP-je befogható játékokba gyorsítani, úgyértem elsősorban nem grafikai feladatokat. Az egy komoly plussz lehet benne, bár inkább számítok sok szálra jobban skálázódó progikra, mint ilyesmikre.

    Ami pedig az egyszálas témát illeti... Most pár napja kiváncsiságból visszaraktam a hatmagosom a tuning nélküli ~3Ghz-es gyári tempójára. Nem rossz így se, de azon azért fogtam a fejem, hogy BF4 DX11 High grafika alatt 70-80%-okra is lepuffant a GPU-usage, miközben a CPU ilyen 30-40% fölé véletlenül sem ment. :C Na, mondom, köszi DX11. Pedig azért a finoman OC-zott Tahitis 7870 azért messze nem egy erőmű.
    A StarCraft 2 meg a másik, ahol ilyen 50% GPU használat tud lenni ~20% CPU használat mellett. Az is gyönyörű úgy, de azt már inkább le sem írom. :DD

Új hozzászólás Aktív témák