Új hozzászólás Aktív témák

  • MiklosSaS

    nagyúr

    válasz HSM #142873 üzenetére

    Szerintem a szebb jövõd tekintetébe ne nagyon vállalj munkát az elektronika iparban.

    Szerinted az alaplapgyártók csak egy tea/kávé/ kötõtü melett elbeszelgettek egymás között, természetesen alaptalanul csak szegény Intelt vádolgatva?

    Ezek tények voltak ha elfogadod vagy nem, hülyét se csinálj magadbõl mert ha túl gyakran teszed végül el is fogják hinni. Az alaplapgyártóknak hamarább volt tesztpéldányúk mint te megtudtad az lga1200/1700-ról szóló híreket.

    Számos alaplapgyártó szerint a tízmagos csúcsmodell meghaladja a 300 wattos energiaigényt teljes terhelés mellett. Ez furcsának tűnhet úgy, hogy a fogyasztási keretet 125 wattosnak mondják, de a Core i7-9900KS esetében is ez az adat van megadva, aminek az úgynevezett PL2 (Power Limit 2) limitje már 250 watt. Ezt a processzor akkor érheti el, ha komolyabb terhelést kap, viszont a hőmérsékleti lehetőségek megadják a turbó órajel fenntartását, így a rendszer jelentős többletfogyasztással ugyan, de magasan tartja egy rövid ideig a teljesítményt. Idővel persze felforrósodik a lapka annyira, hogy a turbó szempontjából hamarabb ütközik korlátokba, de komolyabb hűtő mellett fenntartható egyfajta egyensúlyi állapot, amivel az energiaigény bőven meghaladhatja a papíron közölt keretet.

    ~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

Új hozzászólás Aktív témák