Új hozzászólás Aktív témák

  • DR|FTK|NG

    veterán

    Noszóval, Horvátország, azon belül is főleg Pag:
    -A szárazföld nem annyira tetszett, de a sziget eléggé. Mediterrán éghajlatú a táj, a szigetnek jelentős része kopár, köves, a tűzoltást komolyan veszik.
    -Tengerpart, tenger: sziklásak, kövesek, amiket láttam, a vizük szép tiszta. A kemping(mobilházban, szép, karbantartott, és tiszta), ahol voltam(mára már nem olyan, mint a régi időben, mostanában teljesen kulturáltak, sok milliós lakókocsit és lakóautót is vesznek az emberek - persze nem az utolsó félcsillagos kempingekre értem, amiknél utoljára az előző rendszerben hajtottak végre akármilyen karbantartást), ott az első öt méter köves, utána pedig homokkal feltöltött.
    -Rendezettség, környezet: a turistáknak fenntartott helyek rendezettek(arrafelé sokan a turizmusból élnek meg, ahogy tudom), de látszik rajta főleg a jó értelembe vett kopottság is.
    -Utak: a turista utak rendben vannak, szép simák, de a többin érezhető az elhanyagoltság.
    -Sok a böszme turista(tisztelet a kivételnek), meg is látszik a helyiek viselkedésén is, hogy ebből elegük van. Ha emberszámba veszed őket, akkor ők is úgy viszonyulnak hozzád.
    -Épületek: a turista helyeken ezek is rendben vannak, viszont sok más helyen meglátszik, hogy egyeseknek nagyon más az ízlése épületekben mint nekem.
    -Nekem tetszett/tetszik Lun az olajfáival együtt, békét sugároz(addig jó a háború/vita, amíg tőled távol van :DDD ;]).
    -Árak: nem nevezném olcsónak.
    -Zadar/Zára: Ez kakukktojás, nem a szigeten van. Jártam már ennél szebb településen, de szép város. A nyilvános WC(ingyenes) rendezett és tiszta. :D
    -Meglátogattam a Plitvicei-tavakat is, szépen néznek ki. Azokon a képeken, amiket most láttam róla a Google képkeresőben, azokat agyonszűrőzték). A sorbaállás nagy hátulütője, a jegyek megvásárlásánál sokat kellett sorba állni, a turisták(böszmébbik része) pedig megállt a hidak egy részén fotózkodni, persze úgy, hogy aki menni akarna, ő ne férjen el, illetve a hajóra is viszonylag sokat kellett várni.
    -Idegennyelvtudás: a turistáknak fenntartott helyeken viszonylag jó, de néha durva hibákat vétenek el, pl az egyik helyen(nem a szigeten) entrance helyett entarnce-t írtak.
    -15-25 éve volt a Délszláv háború, ne felejtsük el ezt.

    Lehet, hogy valamit kihagytam. Ha van kérdés, azt fel lehet tenni, megválaszolom(vagy nem :P ).

    Itt van pár nem saját kép:

    (A bal oldali harmadik, háttérben levő földrész már nem Pag)

    Pag, a sziget "fővárosa" sötétben.

    A híd, az egyik mód a sziget megközelítésére(a másik a komp)

    Olajfák


    hackeeeee(#100210)
    Régebben voltam ott osztálykiránduláson, nekem is tetszett. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák