Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    Boys Noize - Mayday (2016)

    Pár napos, friss és ropogós album. Elektronika, berliner techno és iszonyatos mennyiségű acid house.

    A kezdő Overthrowról nekem a Gesaffelstein féle Aleph jut eszembe (Azon belül is a Hate or Glory / Viol / Pursuit hármas), bulinyitónak kb tökéletes. Ott a Dynamite Bengával közösen, tökéletesen telibetalált sötét acid house sláger. És humor, avagy az agyatlan happy hardcore / gabber keverék Hardkotzen.

    A birthday pedig valamennyire Jamie XX féle In Colourra emlékeztet... amin szintén nyoma volt az acidnek, csak messze nem ilyen keményen.

    És akkor ott a Mayday, az Euphoria... és a többi. Zseniális. Viszont innentől az a kérdés, hogy Boys Noizet akarok élőben nézni idén vagy Jamie XXet (Flow@Helsinki és Sziget@Budapest között agyalok).

    Moderat - III (2016)

    Ez viszont már pár hetes, szóval sikeresen odavissza hallgattam párszor. Sokkal nyugodtabb album a korábbi Modeselektor és Apparat (és Moderat) albumokhoz képest.

    Running és Reminder eddig a két EP róla, mindkettő bivalyerős. Gyakorlatilag a korábbi techno/electro/gryme alapjaikat sokkal finomabb férfi vokálokkal keresztezték, amikről az egész album légiesebbnek hangzik. Pár esetben nekem konkrétan a Depeche Mode jutott róla eszembe (bár ez már a II esetén a Damage Donenál is megvolt), de ettől még a feszes alapok megmaradtak. Ezen az albumon a Fool ami kiugrik a lassú tempójával.

    A kedvencem az albumról az Intruder, tökéletes átmenet a korai Modeselektor / Moderat (Auf Kosten der Gesundheit EP / Hello Mom!) és a jelenlegi énekorientált darabok között.

    Nem üt akkorát, mint a Moderat és a II albumok, de így is nagyon erős.

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák