Új hozzászólás Aktív témák

  • closedown

    csendes tag

    Adott egy konfig:
    i5-3570
    8 GB RAM
    Asrock H77 Pro4 MVP alaplap
    Samsung SSD 840

    Erre van feltéve egy Windows 7 Ultimate 64. Nos a videókártya egy Sapphire VaporX 4850, 512 MB és a következő jelenséget produkálja:
    Játék (és kizárólag csak játék) közben teljesen függetlenül az eltelt időtől felpörög a ventillátor és elsötétül a kép, a monitor nem kap jelet. Semmit nem lehet vele kezdeni, csak reset és működik újra. Van mikor 10 perc, van mikor 2 hét, van mikor 2 óra múlva csinálja, sosem ugyanolyan idő elteltével. Most kb. 3 hónapja ment ilyen hiba nélkül. A tegnapi nap újra megtörtént, a baj csak annyi, hogy most már sem reset semmi nem segít rajta. A kártya nem büdös, levettem a ventit, az alkatrészek teljesen épnek tűnnek. Újraindítás után kapja az áramot, a venti pörög, de kép nincs. UEFI BIOS-ba belépve az alaplapi képen a PCI-Express slotra kattintva azt írja ki, hogy üres. Felismeri, hogy benne van a RAM, a proci, melyikre vannak a SATA-eszközök rádugva, de a VGA kártyát nem. Egyébként, amikor működik a kártya, akkor hibátlan kép és sebesség.

    Van valakinek használható ötlete, véleménye, mi lehet a gond? Egyébként az előző gépben is ezt csinálta, de nem tudom, nem driver volt-e a probléma. Amúgy a kártya 2009-es, de csak fél éve van használatban.

Új hozzászólás Aktív témák