Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz D1Rect #2254 üzenetére

    Persze, ha megnézed a procik opcióit, látszik, hogy nem csak órajelben van különbség. Nem mindegy a 3MB vs. 12MB cache sem (+még utasításkészlet, freki, pl. E5200 és 800MHz). :) Pl. sokaknak volt gondjuk játékokkal, pedig 3.6GHz-re tuningol E2-esekkel E5-ösökkel hajtották a gépüket, de az alacsony cache miatt rendre akadozott a megjelenítés. Ha pedig hardveres utasítások hiányoznak, akkor a proci szoftveresen emulál, és akkor aztán hiába a tuning, az lassú lesz.

    madgie: Hát, ha megy az aktiválás, tényleg OK, de tudtommal az X3-akban azért van letiltva az egyik mag, mert hibás, és így adják el a hibás 4 magosakat. Mint írtam, aki ilyen alkalmazást használ (grafika, tervezés, videoszerkesztés, stb), annak remek a 4 magos proci (és szükséges), aki viszont (mint én), egyszerű programokkal dolgozik (5%-os max CPU terheltség :) ) és játszik(a felhasználók túlnyomó többsége), annak jó a 2 magos, ezen belül pedig azért preferálom az E8-at, mert tudásban, cache-ben, és tuningolhatóságban is évekig szolgálhat ugyanebben a gépben (P3-am: 3.5 év, P4-em: 2.5 év, AMD-m: fél év, alatta +1 szükséges fejlesztés). Ha videót szerkesztek, az 2 magon is simán elmegy a háttérben, hogy mellette tudok dolgozni, és ha egy nagy tömörítést hajtok végre, akkor sem zavar, hogy 30p helyett 45p alatt végez a gép, mert ha nem 1 pillanat alatt fejezi be a munkát, részemről mindegy, hogy 2 v. 4 mag húzza az időt. :) :R

    TomBoy1986. Nem! Azt mondtam, olyan programokkal tesztelnek, amelyek alátámasztják a koncepciót (jelen esetben azt, hogy PhenomII = i7). Tehát nem azt, hogy 4-magos progikkal tesztelnek. :) Azt is írtam, hogy a tuningolhatósági hiányosság NEM a PhII-esekre érvényes! Akkor ki nem érti a másikat? ;)
    Nálunk havi 200Ft megtakarítás is számít.
    AMD-lassúságra számos tesztet láttam, nem mellesleg 2 AMD procim is volt, valamint az ismerőseim jó részének AMD procija van. Anno a 6400+ volt a legerősebb AMD proci, azt az E8400 porrá alázta. Vagy pl. e topicban fordult elő nem egy olyan teszteredmény, amely AMD proci + 4850VGA-val alacsonyabb volt, mint a 3870-emé az E8400-zal.
    Én semmiképpen nem kapcsolnék be egy hibás CPU-magot.
    PhenomII-ről csak annyit, hogy mindamellett, hogy már utoléri az Intel bő 1 évvel ezelőtti teljesítményét, amelyik erős, az i7-árban van, Q9-cel pedig azt a teljesítményt megkapni olcsóbban. A lapom 23k volt, és az is meglesz még egy darabig, még a Q9 alá is OK lesz, ha lesz az egyáltalán, de én az i7-et pl. kihagyom, mert semmi pluszt nem nyújt, amire szükségem lenne. Max év végén VGA csere, de a 4870-nel még az sem kényszer, jövő Karácsonyig bizonyosan egy fillért nem kell gépre költenem. :)

    dangerzone: Procit miért akarsz cserélni? :)

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák