Új hozzászólás Aktív témák

  • Zyrius

    aktív tag

    válasz Video_rodeo #7348 üzenetére

    Nem pont ilyen de hasonló cipőben járok.
    Vizuális csillagászat magam szórakoztatására családban 6-11 közötti gyerekek szórakoztatása a cél, de az asztrofotózás is érdekel.
    SW80ED távcsövet választottam + SW AZ5 állványt, ami nappali és vizuális megfigyelésre nagyon pöpec.
    Vettem egy Canon M50ii használt kamerán áron alul ezzel és az AZ állvánnyal csináltam holdfotót napfotót és nappali fotókat is minden szuper.
    Jön a következő lépcső, jó lenne mély ég objektumokat is csinálni, de hát ahhoz kellene motoros állvány olyan, ami elbírja a jelenlegi távcsövet (ha nagyon beleszeretek a hobbiba egy Esprit 100 APO-t néztem kis későbbre), de akkor már olyan állvány kell, ami az ASI és egyéb jövőbeni kiegészítőket elbírja majd. Most a távcső 3,3 kg ehhez még jön a kamera (400g) és a field flattener összesen kicsit 4 kg felett a mostani szett guiding nélkül.

    Vegyek most egy SA GTI-t vagy HEQ5 pro. A HEQ5 pro kevésbé lesz kihasználva így, hogy se guide kamera, se guide scope, se ASIAIR ökoszisztéma, de közben meg tudom, hogy a jövőbeni "vágyott" dolgaimhoz szükség lesz majd rá, a kettő között nem látok én sem értelmes alternatívát. Közben meg majdnem 300 ezerrel drágább a HEQ5 pro és nem látom, hogy most ez adna annyit. Viszont abban jobban hiszek, hogy pontosabb stb a HEQ5 pro.

    https://StellarGear.eu - amatőr csillagászat és asztrofotós bugdácsolások

Új hozzászólás Aktív témák