Új hozzászólás Aktív témák

  • TTomax

    nagyúr

    válasz deadwing #16103 üzenetére

    Nem egészen. :) A fehér egyensúlytól kezdve a gammáig,tehát egy normális kalibráció után ugyanazt a képet kapod minden gyártótól,illetve nV-n például driverböl engedélyezni kell a teljes dinamika tartományt,ami leginkább HDMI csatlakozásnál volt igencsak látható.Régebben hackelni kellett,mostanra már be van építve a driverbe,viszont alapon korlátozottan indul ennek az az oka hogy így mindenféle vacak HDMI kábellal is menni fog,tehát kevesebb lesz a kompatibilitási gond.Intellel nincs tapasztalatom.

    Én pont emiatt vettem egy olcsóbb Colormunki Display Pro-t, [link]és kalibrálok mindent magamnak igy tudtam csak megszabadulni ettől a sűrű hardvercserék alatt...

    Lábjegyzet: Sajnos még ezek fényében is vannak olyan játékok melyek magas ívből tesznek a win színprofiljára,(illetve amit te ott beállítottál) erre csak akkor jöttem rá amikor telepítettem a DisplayCal nevű kis programot ami mérföldekkel több lehetőséget ad a kalibrálásra,és sokkal pontosabb a végeredmény.Ennek a programnak van egy pluginja,ami kényszeríti a profilt mindenre ami indul,és bizony ez a plugin elég sokszor bejelzett,sőt volt olyan is amikor ki kellett kapcsolnom mert a játék nem indult el miatta...

    Ui: Tehát az,hogy alapból esetleg kontrasztosabb a kép azonos kijezövel egyik vagy másik vga gyártó termékét használva,az csak beállítás kérdése.Hogy kinek melyik tetszik jobban,az pedig egyedi preferencia kérdése.A lényeg hogy mindegyikkel termékkel elérhető ugyanaz.

    [ Szerkesztve ]

    ★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

Új hozzászólás Aktív témák